Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl Katı Atık Transfer İstasyonu Hizmete Açıldı

İnegöl Belediyesi tarafından çevre yolu ikinci etap üzeri Bursa-Ankara karayolu mevkiinde yapılan “Katı Atık Transfer İstasyonu” düzenlenen törenle hizmete açıldı.Açılış törenine; AK Parti Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun, AK...

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl Katı Atık Transfer İstasyonu Hizmete Açıldı
İnegöl Belediyesi tarafından çevre yolu ikinci etap üzeri Bursa-Ankara karayolu mevkiinde yapılan “Katı Atık Transfer İstasyonu” düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Açılış törenine; AK Parti Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, belediye başkan yardımcıları, AK Parti yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.
"İLÇELER ARASINDA İLK"
Çevre dostu belediye olarak İnegöl’ün daha temiz ve daha yaşanabilir bir kent olması için hayata geçirdikleri proje ve çalışmalar ile bu alanda örnek alınan bir belediye olma yolunda ilerlediklerini belirten İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bildiğiniz gibi Belediye Başkanlığımızın ilk yıllarında karşımıza çıkan en büyük sorun şehrin merkezi diyebileceğimiz bir yerde Alanyurt’ta, bu aziz şehre hiçte yakışmayacak bir manzara ile karşı karşıyaydık. Şehrimizin çöpleri buradaki vahşi depolama alanına dökülüyordu. Belki o an kimse bunun farkında değildi, ne de olsa belediye ekipleri kapı önünden çöpleri alıyor ama nereye götürdüğü önemli gözükmüyordu veya bu durumu sorgulamak içimizden gelmiyordu. Düşündük, taşındık ve bu konuya çare olmak için önemli bir karar alarak büyük bir yatırıma karar verdik. O dönemde siyaseten önümüze engel koyanlar oldu. Ama aldığımız karardan emindik ve kararlı bir şekilde bıkmadan, usanmadan anlattık. Neydi bu çözüm? Elbette çöplerin döküleceği yeni bir alan lazımdı. Bizler hemen bu soruna da çözüm bularak Türkiye’nin 12. büyük çevre projesi olan ve ilçeler arasında ilk olma özelliği olan 220 bin metrekare alana sahip Katı Atık Düzenli Depolama Sahasını, çağın koşullarına uygun ve çevreci bir anlayışla hizmete açarak, İnegöl’ün çöp sorununu ortadan kaldırdık. Bölgemizdeki en modern İnegöl Katı Atık Transfer İstasyonumuzun (araçlar da dahil) yaklaşık maliyeti 1 milyon 800 bin TL’dir. Sonuç olarak işlevi ve fiziki imkanları ile dev bir proje hayat buluyor. İnegöl’ümüzün bugünü ve geleceği için çok büyük önem taşıyan bu projenin hizmete girmesi ile araç, personel, akaryakıt ve zamandan tasarruf sağlanarak tertemiz yeni bir dönemi siz İnegöllü hemşehrilerimize açıyoruz. Eş zamanlı olarak Alanyurt’ta bulunan ve şehrimize yakışmayan eski çöp alanını rehabilite ederek mesire alanı haline getirdik. 2011 yılının Eylül ayından bu yana bu alana artık çöp dökmüyoruz ve o günden sonra rehabilitasyon projesini tamamlayarak Mart 2014’te mesire alanı olarak açılışını gerçekleştirmiştik. Yakın zamanda da Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrimize yakışır bir sosyal tesis bu alana kazandırılacak" dedi.
YILDA 14 BİN TON MALZEME GERİ DÖNÜŞÜME GİDİYOR
Bu dev projenin yanında bir yandan da geri kazanım projesine start verdiklerini anlatan Başkan Aktaş, "Okullarda, mahallelerde sokak sokak gezerek yaptığımız bilgilendirmelerle, yarışma ve seminer gibi birçok etkinlikle Geri Kazanım Projemizi ilçe halkımıza anlattık. Hamdolsun geldiğimiz noktada çok da güzel sonuçlar aldık. 2005 yılında plastik, cam, metal ve kağıttan oluşan ambalaj atık miktarı ‘0’ iken, bugün geldiğimiz noktada günlük 40 tona ulaşmıştır. Bu da yıllık 14 bin ton malzemenin ülke ekonomisine geri kazandırıldığı anlamına gelir. Ömrünü tamamlamış atıkları bir düşünün. İnsana ve doğaya son derece zararlı atık pillerin toplanıp, bertarafı sağlanıyor. Yine ilçe genelinden toplanan bitkisel atık yağların bio-diesel’e dönüştürülmesi sağlanıyor. Ömrünü tamamlamış lastiklerde, yaptığımız protokol çerçevesinde toplanıp geri dönüştürülüyor. Bunlar basit gibi gözüken ama sağlığımızı ciddi tehdit eden konular" diye konuştu.
Aktaş, ilçede çevre ve insan sağlığını tehdit eden daha birçok konuda projeler ürettiklerini de hatırlatarak, "Doğalgaz çalışmaları, bugün İnegöl’ün tüm mahallelerinde kullanılıyor. İnegöl’de doğalgaz abone sayısı 55 bine ulaşmış durumda. Sadece merkezde değil, önceki yıllarda Akhisar, Huzur ve Baykoca mahallelerimiz şimdi de Yeniceköy ve Cerrah mahallelerimiz de doğalgazla buluştu" dedi.
Açılışa katılan AK Parti Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun ise, "Sağlığın ancak hasta olduktan sonra kıymetinin bilindiğini belirterek, sağlık öncelikle temiz bir çevreden başlıyor. Temiz hava, temiz çevre ve sağlıklı beslenme önemli" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan tesis gezilerek incelendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.