Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘İnegöl Dünya ile Buluşuyor-Amerika’ programının galası gerçekleştirildi

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından Amerika Kıtası büyükelçilerinin ağırlandığı ‘İnegöl Dünya ile Buluşuyor-Amerika’ programının galası gerçekleştirildi.İMOS tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen ‘İnegöl...

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2016 22:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2016 22:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından Amerika Kıtası büyükelçilerinin ağırlandığı ‘İnegöl Dünya ile Buluşuyor-Amerika’ programının galası gerçekleştirildi.
İMOS tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen ‘İnegöl Dünya ile Buluşuyor-Amerika’ programının galası akşam saat 19.00’da Hotel Angelacoma’da gerçekleştirildi. Programa ilçe protokolünün yanı sıra konuk olan büyükelçiler ve çok sayıda iş adamı katıldi. İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ yaptığı açılış konuşmasında, “Afrika Kıtası ile başladık, bu sene Amerika Kıtası’yla devam ediyoruz. Önümüzdeki sene Asya Kıtası’nı İnegöl’de ağırlayacağız. Ondan sonra dünyadaki tüm kıtaları İnegöl’de buluşturacağız. İnegöl herkesin bildiği gibi bir mobilya şehri, mobilyanın başkenti, mobilyayla yatan kalkan, ticari, sosyal ve ekonomik hayatını mobilya sektörüyle ikame eden bir şehir. Özellikle büyükelçilerimize ve misyonlarımıza ifade etmek istiyorum ki İnegöl’de bir asra yakın zamandır mobilya üretiliyor” dedi.
İnegöl’ün Türkiye’nin ilk mobilya tasarım atölyesine sahip olduğunu belirten Uğurdağ, “İnegöl özellikle mobilya sektöründe 30 bin istihdam sağlayan, Türkiye’nin ilk mobilya ihtisas OSB’sine, Türkiye’nin amatör programla başlayıp profesyonelleşmeye doğru giden ve hala yönetimini İMOS, İTSO ve Mobilyacılar Odası ile yöneten bir fuar organizasyonuna ve fuar merkezine sahip. İnegöl, Türkiye’nin ilk mobilya tasarım atölyesine sahiptir. Bu ilkler bizim Türkiye mobilya sektörüne yön vermemizde önemli birer etkendir. Türkiye mobilya ihracatının yüzde 15’ini karşılıyoruz. Türkiye mobilya üretiminin yüzde 40’ını karşılıyoruz. Hedefimiz, bu rakamları daha da geliştirmek ve büyütmektir. İMOS olarak bu projeleri her daim geliştirmeye kararlıyız, aynı şekilde de devam edeceğiz. Bu programlarda bize destek veren kurumlarımız, başkanlarımız var. Amerika programının da sponsoru olan Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, İstanbul İhracatçılar Birliği Başkanımız Ahmet Güleç, MODEF, İTSO, Mobiliyum AVM’ye hem maddi hem manevi desteklerinden dolayı tüm kurum ve başkanlara teşekkür ederim. Hep birlikte hareket edeceğiz, programları hep birlikte düzenleyeceğiz ve İnegöl mobilyasının çıtasını hep birlikte yükselteceğiz. Bizler İMOS olarak geldiğimiz günden beri I’m Desing, Atölye İnegöl, İnegöl Dünya İle Buluşuyor projelerimiz, MODEF’e ortak olmamız gibi konularda öncü olduk, ilkleri gerçekleştirdik. Bunları yaparken yönetimimizden büyük destek aldık ve kararlarımızı hep birlikte verdik. Hiç geri adım atmadık. 2 senedir yapılmamış projeleri yapmaya çalışan ve devamını getiren İMOS Yönetim Kuruluna çok teşekkür ederim. Bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
“2016’DA 165 milyar dolarlık yabancı sermayeye sahiptik”
İstanbul Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç ise, “Hedeflerimize doğru ilerlerken Türkiye, 2016’nın ilk çeyreğinde yüzde 4,8 ile en hızlı büyüyen dünyadaki 6. ülke oldu. İlk çeyrek büyüme performansımız Avrupa’nın 27 ülkesinden daha büyük oldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak son 1 yıldır Amerika Kıtası’na sürekli heyetler düzenliyor ve Amerikalı iş adamlarımızı ülkemizde ağırlıyoruz. Yeni yılda da karşılıklı heyetlere ağırlık vererek sizlerin değerli destek ve yönlendirmelerinizi bekliyoruz. Güney Amerika ülkeleriyle bir süredir serbest görüşmelerimiz devam ediyor. Sizlerin görüşleri süreçleri hızlandırmak adına çok önemlidir. Türkiye’yi benzersiz kılan Avrupa, Orta Asya’ya açılan bir kapı olmasıdır. Çok geniş bir pazara hitap etme imkânımız var. 2016 yılı itibarıyla 46 binin üzerinde yabancı sermayeli firma Türkiye’de faaliyet gösteriyor. 2016 yılı itibariyle Türkiye’deki yabancı sermaye miktarı 165 milyar dolardır. Türkiye’de çalışan nüfus 29 yaş itibariyle dünyadaki en dinamik ülkelerden bir tanesidir. Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, Ekonomi Bakanlığımıza, TBMM’ye çalışmaların önünü açtıkları için teşekkür ediyoruz. Yabancıların Türkiye’de faaliyet gösterebilmelerinin önünü açıyorlar. Uluslararası imaj ve marka algısını artırmaya yönelik önemli adımlar atıyoruz. Bu algı daha çok çalışma, tasarım ve AR-GE’ye devam etmekle olur. Mobilya sektörü Türkiye için bir girişimcilik başarısıdır. Sektör 2023 yılında 35 milyar dolar üretim ve 16 milyar dolar ihracata ulaşmayı, dünyanın ilk 10, Avrupa’nın ilk 5 üreticileri arasına girmeyi hedefliyor. Güney Amerika’ya baktığımızda istikrarlı bir seyirden yoksunuz. Dönemsel iniş ve çıkışlar var ama gelecekten umutluyuz. 2015’teki Amerika Kıtası çalışmalarımızı 2016’nın ilk 10 ayında yakaladık. Lojistik ve coğrafi açıdan dezavantajlı gözüksek de potansiyelimiz yüksek. 2015 yılında toplamda Türkiye, kıtanın bütün ülkeleri arasında 90 milyar dış ticaret hacmine sahip. Bu, sene sonunda 100 milyar doları aşacaktır. Müteşebbis ve girişimcilerinizin, Türk girişimcilerle çok iş yapacaklardır diye düşünüyoruz. Davetimize icabet ettiğinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
“Geleceğin parlayan yıldızı olacağız”
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Allah’a şükürler olsun İnegöl gerçekten çok önemli nimetlere sahip bir yerleşim yeri. Bazı ilçe ve illerde sadece bir özellik üzerinden hareket edilirken, İnegöl’de başta mobilya olmak üzere köftesi, kaplıcası, turizmiyle, kültürüyle, tarihiyle, tarımıyla gerçekten çok önemli donelere sahip ve yakın gelecekte yıldız gibi parlamaya devam edecek önemli bir yerleşim yeri. Bunu dünyanın farklı kıtalarıyla, o ülkelerin Türkiye’deki temsilcileriyle bir araya gelerek ileride çok güzel günlerin başlangıcı olacak bu anlar bizler için çok değerlidir. Hedefimiz sadece Türkiye veya birkaç ülke değil. Planlı ve programlı bir şekilde tüm dünyayı hedefliyoruz. İş adamlarımızı, STK’larımızı ve bu işle alakalı katkısı olan herkesin olaya bu şekilde bakması gerektiğini ifade etmek istiyorum” dedi.
“2023 hedeflerimize hep beraber ulaşacağız”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse ise, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, “İnegöl hakikaten mobilya şehri ve 2 milyon metrekarelik üretim alanıyla en yüksek üretim teknolojisini kullanan ve bu teknolojik altyapısıyla üretimini gerçekleştiren, yine 30 bir kişilik, sahasında uzmanlaşmış kadrosuyla, çalışanıyla hizmet veren ve 2 binin üzerinde üretici firması bulunan bir ilçemiz. Türkiye mobilya üretim sektörünün yaklaşık yüzde 40’ını üreten ama Türkiye ihracatının da yaklaşık mobilya üretiminin yüzde 15’ini ihraç eden bir ilçe. Yapılan bu organizasyonlarla hedeflediğimiz 2023 vizyonuna katkı sağlayacak ve ihracatımızı da yüzde 15’lerden daha yukarıya çekecek bir organizasyondan bahsediyoruz. Bundan sonra farklı kıtalarla İnegölümüzü buluşturacak ve 2023 vizyonuna katkı sağlayacak, hedeflediğimiz rakamlara hep birlikte ulaşacağız” ifadelerini kullandı.
İnegöl’üm marka bir kent olduğunu belirten İnegöl Kaymakam Vekili Ziya Polat, “2 senedir büyükelçileri İnegöl’de ağırlıyoruz. İnegöl mobilya markasını değerli misafirlerimize anlatma fırsatı buluyoruz. Mesafeler uzak olabilir ama önce gönül köprüsünü kuracağız, ardından ticari köprüler kurulacaktır. Fuarı her ilçe ve il yapabilir ama bu fuarı artı projelerle değerlendirmek fuara ayrı bir anlam katmış. İMOS yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.
“Ticaret hacmini geliştirmek adına sizleri tüm Latin Amerika ülkelerine bekliyoruz”
Programa katılan büyükelçiler adına konuşan Meksika Büyükelçisi Martha Barceno Coqui, “İnegöl’de sizlerle birlikte olmak bizim için büyük bir zevktir. Dünyanın bu bölgesinde Latin Amerika’ya benzeyen bir ülke varsa o da şayet Türkiye’dir. 20. yüzyılın başlarında Osmanlı İmparatorluğu’nun pek çok vatandaşı ülkemize geldi. Günümüz Lübnan’ından, Selanik’inden, İran’ından, Türkiye’den bizim topraklarımıza doğru geldiler. Bugün Türklerin Latin Amerika’ya kattıkları şey ülkelerimizin gelişimi açısından paha biçilmez oldu. Dünyanın en zengin kişisinin ailesi Osmanlı İmparatorluğu’ndan gelmiştir. Bu yüzden Latin Amerika kucakları açık bir şekilde her zaman Türkleri ağırlamıştır. Amerika çok büyük bir kıta. 500 milyondan fazla nüfusa sahip. İki dil kullanarak birbirinden çok uzak bölgeleri kat etmek mümkündür. Ticaret hacmini geliştirmek adına sizleri tüm Latin Amerika ülkelerine bekliyoruz. İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği’nin bize göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye mobilya sektörünün inovasyonunun ortaya konduğu bu fuarı ziyaret etmekten çok büyük mutluluk duyacağız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından ilçe protokolü tarafından büyükelçilere plaket takdiminde bulunuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.