Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İncirlik Esnafından ABD Askerlerine "Go Home"

ABD 39. Kanat Komutanlığının bulunduğu İncirlik’te, güvenlik gerekçesiyle 9 ay önce askere İncirlik’e çıkma yasağı getirilmesi son olarak da asker ailelerinin ülkelerine gönderilmesine tepki gösteren esnaf, "Onların ikiz kulesi vuruldu,...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD 39. Kanat Komutanlığının bulunduğu İncirlik’te, güvenlik gerekçesiyle 9 ay önce askere İncirlik’e çıkma yasağı getirilmesi son olarak da asker ailelerinin ülkelerine gönderilmesine tepki gösteren esnaf, "Onların ikiz kulesi vuruldu, 65 yıldır burada tek saldırı olmadı, bize terörist muamelesi yapılıyor artık bir ABD askerini istemiyoruz" dedi.
ABD’nin İncirlik Üssüne 9 ay önce tayin olan yeni komutan, güvenlik gerekçesiyle IŞİD tehlikesine karşı askerlerin İncirlik’e çıkmasını yasakladı.
Yasağın ardından 9 ay sonra Pentagon güvenlik önlemlerini bir üst seviyeye çıkartarak Adana, İzmir ve Muğla’daki üslerde çalışan ABD’li personelin ailelerinin ülkeden ayrılması emrini verdi, İncirlik Üssünden bir hafta önce aileler tahliye edildi. Bu durum bir zamanlar "küçük Amerika" adı verilen İncirlik’teki esnafı olumsuz etkiledi. Esnaf artık ya kepenk açmıyor ya dükkanı satılık ya da kiralık. Ancak esnaf işlerinin bitmesinden ekmeklerinden olmalarından daha çok kendilerine terörist muamelesi yapılarak özellikle asker ve ailelerine Atatürk Caddesine çıkmayın talimatı verilmesine tepki gösterdi.
İncirlik Esnafları Kalkınma Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Onursal Başkanı Abdülkerim Estetik, 1952 yılından beri burada olduğunu belirterek "Gelmiş geçmiş bütün komutanlara Pentagon emir verirdi, ama Pentagon’a buranın güvenli olup olmadığını raporlarını kim gönderiyor, buranın komutanı gönderiyor. Bu sabah çok uçak kalktı askeri hareketlilik var. Burada mercekle terörist arıyorlar, var mı yok. Türkiye’yi her tarafta kötü reklam ettiler. Amerikalılar çok korkak insan, ben yıllarca aralarında yaşadım 83 yaşındayım, burada şuana kadar hiç saldırı olmadı" dedi.
İncirlik’te 30 yıldır esnaf olan Mehmet Bozkurt ise, şunları söyledi: "İncirlik nizamiye dışarısında terörist yuvası varmış böyle algı oluşturuyorlar. Madem bu teröristler var madem burası güvensiz neden burada bekliyorsunuz. Eğer burası gerçekten güvensiz ise terk etsinler burayı. Buraya gelip buranın terör yuvası gibi göstermeye kimsenin hakkı yok. Dünyada bazı olaylar oluyorsa bizim ülkemizde de olmuştur, kendi ülkelerinde de oluyor bırakın burayı ikiz kuleleri vuruldu. Burada sinek uçmamış adam diyor ki terörist var. Burada hangi teröristi yakaladınız ki böyle bir algı oluşturuyorsunuz. Biz, kendi ülkemizin emrindeyiz kendi hükümetimizin yanındayız, bizim ülkemiz madem güvensiz açıkça söylüyorum derhal terk etsinler burayı. Bunların amacı esnaf falan değil onun ötesinde Türkiye güvensizdir bunlara güvenilmez aman ha Türkiye’ye gitmeyin. Amerika Büyükelçisi açıkça ifade etti. 9 ile gitmeyeceksiniz diye, peki hangi hakka dayanarak sen bunu söylüyorsun. Benim ülkemde bu kararı sen mi veriyorsun. Bunun tek bir açıklaması var Türkiye’ye ve Türk halkına düşmanlıktır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.