Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnciraltı için Başbakan’dan destek istediler

İzmir’de İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu, yıllardır çözüme kavuşturulmadığını savundukları imar sorununa katkı sağlayacak her planın yanında olduklarını açıklayarak, Başbakan Binali Yıldırım’dan destek istedi.İnciraltı’nın...

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2016 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu, yıllardır çözüme kavuşturulmadığını savundukları imar sorununa katkı sağlayacak her planın yanında olduklarını açıklayarak, Başbakan Binali Yıldırım’dan destek istedi.
İnciraltı’nın İzmir Kent Ormanı dışında kalan kısmının çöl olmaktan kurtarılarak, istihdama ve ekonomiye katkı sağlayacak bir değere dönüştürülmesini istediklerini söyleyen İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, İzmir Sevenler Platformu’nda gerçekleştirdiği basın toplantısında “İzmir’in heyecanla temellerinin atılacağı günü beklediği çılgın proje İzmir Körfez Geçisi’nin (İZKARAY) İnciraltı’nın planlanmasında büyük ekonomik destek sunacak” dedi.
İzmir Milletvekili olan Başbakan Binali Yıldırım’dan da bu konuda destek istediklerini ifade eden Tayfun Karabulut, 1991 yılında turizm bölgesi ilan edilen, 2 kez EXPO’ya aday olup tüm dünyanın tanıdığı İnciraltı’nın toprak sahipleri olarak elimizi taşın altından hiç çıkarmadık, bugün de çıkarmıyoruz. Bölgemizin planlanması ile İzmir Kent Ormanı’ndan 2-3 kat daha büyük bir yeşil alan kazanacaktır” diye konuştu.
“Temel atma töreni bekliyoruz”
İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu ise İnciraltı’nın planlanmasının İzmir açısından kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, “İnciraltı’nın bugünkü hali İzmir açısından kabul edilemez. Toprak sahiplerini de mağdur etmeden istihdama katkı koyacak her projenin destekçisi oluruz. Alsancak’tan daha büyük bir yerin kamuya faydasız vaziyette beklememesi gerekir. Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım’dan temel atma töreni bekliyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.