Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İmam Hatip Liseleri’nden “Girişimcilik Semineri”ne Büyük İlgi

KOSGEB ile Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği protokol kapsamında İmam Hatip Liseli öğrencilere yönelik olarak “İmam Hatip Liselerinde Girişimcilik Ruhu Canlanıyor” konulu seminerlerin...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 18:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KOSGEB ile Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği protokol kapsamında İmam Hatip Liseli öğrencilere yönelik olarak “İmam Hatip Liselerinde Girişimcilik Ruhu Canlanıyor” konulu seminerlerin 3.’sü Ankara’da gerçekleştirildi.
Ankara MEB Şura Salonunda düzenlenen programa Ankara’da bulunan Etimesgut Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gölbaşı Şehit Sebahattin Koçak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Keçiören Ayvalı Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mamak Şehit Nuri Pamir Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mamak Hüseyin Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Demetevler Kız Anadolu İmam Hatip Liselerinden 1200’e yakın öğrenci katıldı.
Programın Açılışında konuşan KOSGEB Başkanı Recep Biçer, KOSGEB’in yaklaşık 25 senedir Türkiye’de KOBİ diye adlandırdığımız Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere destek veren, gelişimine katkı sağlayan kamu kuruluşu olduğunu, kamu kaynaklarıyla devletimizin, milletimizin ve işletmelerimizin gelişimi amacına gayret gösterdiklerini dile getirdi. Biçer, İmam Hatip Liseli gençlerin her birinin birer girişimci adayının olduğunu söyledi. Girişimci olmanın lider olmakla ilgili olduğunu da belirten Biçer, “Tarihimizde bizlere örnek olacak girişimci ruhlu birçok lider var. Gemileri karadan yürüterek İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet bunun en güzel örneklerindendir. Siz gençlerin de bu liderleri örnek almalarını diliyorum. Lider ruhunuzla girişimcilik noktasında yapacağınız gayretli çalışmalarla ailenizde, akrabalarınız arasında ve çevrenizde her zaman örnek gösterilen gençler olmanızı istiyorum” şeklinde konuştu.
Programda Gelişim Uzmanı Dr. Ala Elcircevi, öğrencilere girişimcilik ruhunun canlandırılması konusunda bir sunum yaptı. Dr. Ala Elcircevi, dünyanın en önemli kişisinin kendimiz olduğuna vurgusunu yaptı. Kendisine değer vermeyene, önemli görmeyene kimsenin bir değer vermeyeceğini belirten Elcircevi, “Benimle yola çıkanlar neden benden başarılı oldular? Sorusunun cevabı yine bizim içimizde. Kendimizi yenilememiz gerek. Neden olmasın? dememiz gerek. Başarılı olmak mı istiyoruz? O zaman başaracağımıza inanmalıyız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.