Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlkyardım Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesinde Karayolu ve Trafik Güvenliği Haftası münasebetiyle düzenlenen ilk yardım tatbikatı gerçeğini aratmadı. Senaryo gereği trafik kazası geçirip yola savrularak yaralanan kişilere ilkyardım müdahalesi...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesinde Karayolu ve Trafik Güvenliği Haftası münasebetiyle düzenlenen ilk yardım tatbikatı gerçeğini aratmadı. Senaryo gereği trafik kazası geçirip yola savrularak yaralanan kişilere ilkyardım müdahalesi yapıldı.
Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Karayolu ve Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında, Üç Kemaller Parkı’nda trafik güvenliği ile ilgili tatbikatlar gerçekleştirildi. Senaryoya göre, araba ve motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazası sonrası yola savrularak yaralanan 2 kişiye ve arabadaki 1 kişiye yönelik ilkyardım tatbikatı yapıldı. Tatbikatta 112 acil servis ekipleri, çalışma yaparak yaralıları olay yerinden aldı. Gerçeği aratmayan tatbikat, meraklı bakışların takibiyle sona erdi.
SİMÜLASYON ARAÇ İLE EMNİYET KEMERİ TESTİ YAPILDI
Programda, ilkyardım tatbikatının yanı sıra emniyet kemerinin önemine dikkat çekmek amacıyla simülasyon araç ile test yapıldı.
Program hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, "Aslında bu konular, yıl boyu olması gereken konulardır. Burada çocuklarımızı trafik konularında bilinçlendirmeye çalıştık. Yani küçük yaştan itibaren bunları öğretmek gerekir. Eskiye göre araçların teknik yapıları çok gereçli ve yollarımız iyi ama halen trafik kazaları oluyorsa, bu tür etkinliklerle bu kazaları daha aza indirmeye çalışıyoruz. Büyükleri ihmal etmemek lazım, ama esas olan çocuklarımızdır. Onlar hem kendilerini eğitiyorlar, hem de annelerine babalarına ve yakınlarına gerekli uyarılarda bulunuyorlar. Her sene, birkaç gün bu konularla ilgili çalışmalar oluyor" dedi.
Programa Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, daire ve kurum müdürleri, emniyet mensupları, polis kıyafeti giydirilmiş minik çocuklar ve Tekirdağlı vatandaşlar katıldı.
Karayolu ve Trafik Güvenliği Haftası boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.