Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlkbaharın Cep Yakan Meyveleri

Bilecik’te ilkbaharın cep yakan meyveleri tezgahlarda yerini alırken, 8 adeti 25 liraya satılan eriğe talebin çok olması satıcıları da şaşırttı.Tezgahlarda, hayli pahalı olmasına rağmen müşteri bulabilen eriğin yanı sıra bir kase çağla...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İlkbaharın Cep Yakan Meyveleri
Bilecik’te ilkbaharın cep yakan meyveleri tezgahlarda yerini alırken, 8 adeti 25 liraya satılan eriğe talebin çok olması satıcıları da şaşırttı.
Tezgahlarda, hayli pahalı olmasına rağmen müşteri bulabilen eriğin yanı sıra bir kase çağla da 40 liradan satılıyor. Yüksek fiyatlarına rağmen ilkbahar meyvelerine vatandaşların talep göstermesi satıcıları da şaşırttı. Bilecik’te manav sahibi Kadir Demirbaş, yaz meyvelerinin yavaş yavaş tezgahlarda yerini aldığını anlatarak, “7 tane eriğin bulunduğu paket 25 liradan satışlarına başladık. Bu hafta fiyatlar biraz geri gelir. Çağlanın paketi ise,40 liradan satışa sunuldu. Bunlar ilk sürümler olduğu için pahalı. Çilekte ilk çıktığında fiyatları dudak uçuklatıyordu. Şimdi fiyatlar geriledi. Bu hafta erik 15, çağla ise 20 liraya kadar fiyatı geriler. Fiyatların yüksek olmasına rağmen müşterilerin ilgisi büyük. Genelde hamile bayanların eşleri alıyor. Eriğin kilosu yüksel olması için 7-8 adetli ufak paketler yapılmış. Böyle daha uygun ve tadımlık oluyor. Bu sene meyvelerimiz erken baş gösterdi. İnşallah 2-3 hafta içerisinde yerli meyvelerimizi doya doya ve uygun fiyatlarla yemeye başlarız. Bizim de temennimiz bu yönde. Meyveler çok pahalı olduğu için 100 gramlık paketler haline getirip öyle satıyoruz. Kiloyla hiç bir şekilde satamayız zaten çeyrek altında eş değer fiyatları var.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.