Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk Yerli Formula’nın Benzini Bitti...(özel Haber)

-Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, ürettikleri Formula tipi araçlarıyla uluslararası yarışlarda başarı elde edip Türkiye ve Bursa’yı temsil ederken, yeteri kadar destek olmadığı için 22 Temmuz’da İtalya’da yapılacak...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 09:25
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 09:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
-Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, ürettikleri Formula tipi araçlarıyla uluslararası yarışlarda başarı elde edip Türkiye ve Bursa’yı temsil ederken, yeteri kadar destek olmadığı için 22 Temmuz’da İtalya’da yapılacak yarışları şimdiden kara kara düşünmeye başladı.
Formula SAE, The Society of Automotive Engineers (SAE) tarafından organize edilen ve 1981 yılından beri yapılan yarışmalara Bursa’dan 2010 senesinden beri katılmaya gayret gösteren Uludağ Racing Takımı, elde ettikleri uluslararası başarılara rağmen desteğin az olmasından yakındı. Ürettikleri UR01, UR02 ve UR03 isimli araçlarıyla başarıdan başarıya koşan gençler, son olarak üzerinde çalıştıkları UR04 isimli araçla da İtalya’da düzenlenecek olan yarışlarda Türkiye’yi ve Bursa’yı yine mahcup etmeyeceklerini açıkladılar. Bu zamana kadar yapılan araçlarda ve yarışmalarda kendilerine destek olan firma yetkililerine teşekkür takdimi sunan gençler, kendilerine imkan sunulması halinde daha fazla başarılar elde edeceklerini söylediler.
YENİ KONSEPT ARAÇ ÜRETİYORLAR
Uludağ Racing Takımı’ndan Samet Güldür, “Şu an UR04 aracının üretim aşamasındayız. Bursa sanayinde sözü geçen büyük firmalar yardım ediyor. Ama bizler ileriye dönük, firmaların bizlere maddi, manevi ve teknik anlamda yardımcı olmalarını bekliyoruz. İşin mühendislik kısmında tasarımları yaparken bazı eksikliklerimiz oluyor. Üretim aşamasında çok fazla üretim görmediğimiz için tasarlarken üretilebilirlik konusunda zorlanıyoruz. Parçalara üretim aşamasına geldiğimizde sürekli tasarım değiştirmek zorunda kalıyoruz. Bu açıdan bize maddi ve manevi yardımcı olabilecek firmalardan destek bekliyoruz. Şu ana kadar bazı firmalardan büyük yardımlar aldık. Ama ulaşım aşamasında aracı yarış alanına götürmekte, ulaşım ve konaklamada ciddi sıkıntılar çekiyoruz. 22 Temmuz’da İtalya’daki yarışlar için şimdiden kara kara düşünmeye başladık” diye konuştu.
ÖDÜLLERİ VAR
Uludağ Racing Takımı, 2012 yılında İngiltere’de düzenlenen Formula Student UK ve 2013 yılında İtalya’da düzenlenen Formula Student Italy yarışmalarına katılırken, 2014 yılında Rusya’da düzenlenen yarışmadan Business Plan Presentation ve Cost Event kategorilerinden 3. olarak 2 ödülle Türkiye’ye dönmüştü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.