Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk ders gününde 15 Temmuz’un gazi öğrencisi, yaşadıklarını anlattı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatıyla yeni eğitim ve öğretim yılı 15 Temmuz demokrasi zaferi ve şehitlerini anma programıyla başladı.Gaziler Günü’ne de denk gelen ilk ders gününde, Eyüplü 15 Temmuz Gazisi öğrenci Adviye Gül İsmailoğlu,...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2016 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2016 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatıyla yeni eğitim ve öğretim yılı 15 Temmuz demokrasi zaferi ve şehitlerini anma programıyla başladı.Gaziler Günü’ne de denk gelen ilk ders gününde, Eyüplü 15 Temmuz Gazisi öğrenci Adviye Gül İsmailoğlu, yaşadıklarını anlattı.
2016-2017 eğitim öğretim yılı başladı ve öğrenciler ders baştı yaptı. Bu sene açılış programlarından farklı olarak 15 Temmuz Darbe girişiminin anma programı da bu açılış programına Milli Eğitim Bakanlığının talimatıyla eklendi. Alibeyköy Ortaokulu’nda yapılan açılış ve anma programına Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü , İlçedeki okul müdürleri ve çeşitli STK üyeleri katıldı.Okulun konferans salonunda gerçekleşen programda şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okunarak program başlatıldı. Ayrıca programda 15 Temmuz marşı ve Şehit Ömer Halisdemir anısına “30 kuş” şiiri de dinletildi.
"Tekrar olsa tekrar yaparım"
Programa davetli olarak katılan Eyüp Anadolu Lisesi öğrencisi Gazi Adviye Gül İsmailoğlu, 15 Temmuz Darbe girişimi akşamı yaşadıklarını salondaki öğrenciler ve velilerle paylaştı. Adviye Gül İsmailoğlu, “15 Temmuz gecesi kalkışma teşebbüsünün olduğunu duyduğumuzda saraçhaneye doğru yürüdük ilerlerdik ve askerin orada barikat kurmuş olduğunu gördük. Tabi dışarı çıkarken vatanı koruma ve askere engel olma isteğiyle çıkmıştık. Orada da askerin ateş açtığını göre göre  üstlerine yürüdük.Daha sonra askerin hepimizi taramasıyla birçok kişiyle beraber bende vuruldum.Ardından hemen hastaneye kaldırıldım.Benim olduğum bölümde Prof.Dr. İlhan Varank da şehit oldu.Tabi gerek ailem gerek öğretmenlerim beni vatan sevgisiyle eğitmişler , büyütmüşlerdi.Şimdi de dışarı çıktığım için asla pişman değilim.Tekrar olsa tekrar yaparım.Şimdi de  yapmamız gereken eğitim ve öğretimimizi tamamlayıp bu vatan için hayırlı bireyler olmak.Okullarımızı başarıyla tamamlayıp bu vatana hizmet edebilmek” şeklinde konuştu.
"Millet iradesinin ortaya çıkarıldığı bir gün olarak anılmalıdır"
Eğitimin hayatımızdaki yerine değinen Başkan Remzi Aydın, eğitim hayatımızı kuşatan maddi olmayan değerlerimize sahip çıkmayı öğrettiğini , korumayı ve gelecek nesillere aktarmamızı  sağlayan bir faaliyet olduğundan bahsetti.Eyüp belediyesi olarak eğitim konusunda öğrencilere destek verdiklerini belirten Remzi Aydın, “Bugün itibariyle 38 bin ilkokul ve ortaokul öğrencimizi  kısmı de olsa bir kırtasiye desteğinde bulunuyoruz.Lise son sınıf öğrencilerimize üniversiteye geçiş için ücretsiz eğitim destekleri veriyoruz. 15 Temmuz milletin kıyamının , milletin iradesinin ortaya çıkarıldığı bir gün olarak anılmalıdır. Darbeye teşebbüs eden asker kılıklı teröristlerden ziyade ,bu milletin tüm fertleriyle , geleceğine ve geçmişine , milli ve manevi değerlerine ,sahip çıktığının en güzel örneklerinden olarak değerlendirilmeli.Bu demokrasi zaferi bize yeni bir dinamizm kazandırdı, kendimize gelmemize ve yenilenmemize sebep oldu" dedi.
"Her bir çocuğumuz 15 temmuzun kahramanları olacaktır"
konuşmasının devamında velilere de seslenen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Çocuklarımıza mutlak surette sahip çıkmalıyız , işte 15 temmuzdaki kahramanlarımızı gördünüz , her bir çocuğumuz 15 temmuzun kahramanları olacaktır.15 temmuzların kahramanları , gazileri ve şehitleri olacaklardır, onlara namzettir” diye konuştu.
"Okullarda bu tür anmaların yapılması bu durumları hafızalarımıza kazıyor"
Alibeyköy Ortaokulu öğrencilerinden Yasin Aksoy ise 15 Temmuz darbe gecesi yaşadıklarını şu şekilde dile getirdi: “Ben dışarı çıktım o gece, baya bir şehitlerimiz vardı , çok üzülmüştüm.Endişeliydim ,başkaları da askere gidecek, onlara da bir şey olacak mı diye.Biraz da sinirliydim darbecilere.Bize milletimizin ne olduğunu, yurdumuzun ne olduğunu, anımsatıyor, hafızalarımıza yansıtıyor"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.