Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk defa ortak paydada buluştular o da kısa sürdü

Bir veli tarafından iki öğretmenin kazma sağıyla darp edilmesi sonrasında bir araya gelen Eskişehir’deki eğitim sendikalarının temsilcileri, basın açıklamasının ardından okul önünde birbirleriyle tartıştılar.Eğitim Bir-Sen Temsilcisi...

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2016 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bir veli tarafından iki öğretmenin kazma sağıyla darp edilmesi sonrasında bir araya gelen Eskişehir’deki eğitim sendikalarının temsilcileri, basın açıklamasının ardından okul önünde birbirleriyle tartıştılar.
Eğitim Bir-Sen Temsilcisi Muammer Karaman, Eğitim-İş Sendikası Temsilcisi Mücahit Bayraktar, Eğitim-Sen Temsilcisi Serkan Demir ve Türk Eğitim-Sen Temsilcisi Haydar Urfalı ile sendikaların üyeleri, Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu’nda bir veli tarafından kazma sapıyla iki öğretmenin darp edilmesi olayıyla ilgili meslektaşlarına destek olmak için okul önünde toplandılar.
Burada ilk olarak açıklamalarda bulunan Eğitim Bir-Sen Temsilcisi Muammer Karaman, bu konuda daha fazla hassasiyetin gösterilmesini sağlamak adına eğitim hizmet kolundaki diğer sendikalarla birlikte bir açıklama gerçekleştirdiklerini söyledi. Karaman, “Bu olayın hiçbir şekilde tasvip edilecek, mazur görülecek, makul görülebilecek bir yanı olmadığı gibi olayı egzecere ederek, ‘Eskişehir’de tamamıyla velilerle eğitim çalışanları arasında çok şiddetli bir geçimsizlik var’ noktasına da taşımamak kanaatindeyiz” dedi.
“Bu olayın sonuna kadar takipçisiyiz”
Eğitim-İş Sendikası Temsilcisi Mücahit Bayraktar ise, bu olayın sona kadar takipçisi olacaklarını kaydetti. Bayraktar, “Bu fiili gerçekleştiren velimizin hukuk nezdinde ve emniyet nezdinde ne tür ceza alacağını merakla bekliyoruz. Biz her zaman eğitimcilerin yanındayız ve her zaman da onlara destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
“Bu şiddeti kınıyoruz”
Eğitim-Sen Temsilcisi Serkan Demir de, yaşanan olayın üzücü olduğunu aktardı. Demir, konuyla ilgili şunları belirtti:
“Eğitim-Sen olarak biz eğitimdeki her türlü şiddete ‘hayır’ diyen bir sendikayız. Dolayısıyla bu şiddeti de kınıyoruz ve öğretmenlerin toplumda hak ettiği yeri bulacağı günlerin geleceğini, bunun bizim ortak çabamızla olacağını bir kez daha ifade etmek istiyorum.”
“Okulu basan bir veli, kazma sapıyla öğretmenlere saldırmış ve iki öğretmenimizi darp etmiştir”
Türk Eğitim-Sen Temsilcisi Haydar Urfalı ise konuyla ilgili şöyle konuştu:
“Perşembe günü elinde kazma sapıyla Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu’nu basan bir veli, kazma sapıyla öğretmenlere saldırmış ve iki öğretmenimizi darp etmiştir. Bu olayın failini ve destekleyenleri kınıyoruz.”
Birlik ve beraberlik kısa sürdü
Basın açıklamalarının ardından okul önünde sendika temsilcileri ve üyeleri, olay sonrası veliyle bir araya gelerek sosyal medya hesabından bu fotoğrafı paylaşan Eğitim Bir-Sen Temsilcisi Muammer Karaman’a tepki gösterdi. Karaman ve diğer sendika mensupları arasında tartışma yaşandı. Tartışma sonrası yeniden basın mensuplarına dönerek açıklamalarda bulunan Karaman, şunları söyledi:
“Benim şiddetle protesto ettiğim, Eğitim Bir-Sen olarak kesinlikle katılmadığımız bu olayın müsebbibi velinin olayı devam ettireceğine yönelik eğitim çalışanları arkadaşlarımızda büyük bir tedirginlik vardı. Adam sendikaya geldi ve özür diledi. Burada cumartesi ve pazar günleri hafta içi destekleme kursları var. Ben, arkadaşların yaşadığı korkuyu ortadan kaldırmak adına sosyal medya hesabımda da bu veliyle birlikte çekilmiş fotoğrafımı paylaştım. Yetkili bir sendika olarak elimden geleni, eğitimcinin endişesini giderecek, okuldaki korkuyu giderecek bir olaya çözüm bulmaya çalıştım. Bu tavrım sanki sendikal mücadele içerisinde benden kopartılacak birkaç tane üye, kazanacakları birkaç tane üye adına istismar edilmektedir. Eğitim Bir-Sen olarak bu olayı şiddetle protesto ediyoruz ama dediğim gibi biz öğretmeniz. Öğretmen kalmaya, öğretmen gibi kalma zorunluluğumuzun da altını çizdik. Olay bundan ibarettir.”
Açıklamanın ardından eğitimciler, olayı daha fazla büyütmeden dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.