Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlim Yayma Cemiyetinde Özgüvenç’e güvenoyu

İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi, 4. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Şube Konferans Salonunda gerçekleşen genel kurulda 2012 yılından beri başkanlık görevini yürüten Recep Özgüvenç, yeniden başkanlığa seçildi.İlim Yayma Cemiyeti...

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2018 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2018 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İlim Yayma Cemiyetinde Özgüvenç’e güvenoyu

İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi, 4. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Şube Konferans Salonunda gerçekleşen genel kurulda 2012 yılından beri başkanlık görevini yürüten Recep Özgüvenç, yeniden başkanlığa seçildi.

İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesinin 4. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurula Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Divan Başkanlığına Ahmet Sofuoğlu’nun seçildiği genel kurul Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Genel Kurulda konuşan İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç, Manisa Şubesinin 2007 yılında kurulduğunu söyledi. Özgüvenç, FETÖ hain örgütünün o dönemlerde Manisa’da bütün kurumları ele geçirdiğini, başta eğitim olmak üzere bütün alanlarda hiçbir sivil toplum kuruluşuna faaliyet alanı bırakmadığının altını çizdi. Faaliyet yapanların önünün kesildiği o dönemde İlim Yayma Cemiyeti’nin Manisa’da kurulduğunu vurgulayan Özgüvenç, “2012 yılında göreve geldiğimizde şartlar çok ağırdı. Normalde her şey bizden tarafta görünüyordu ama kuşatılmıştık. Bir şeyler yapmaya çalışıyoruz, karşımıza engeller çıkıyordu. Manisa’da İlim Yayma Cemiyeti’ni halka duyurmak için yaz okulunu hayata geçirdik. Cemiyetimizin yurtlarını Manisa’ya kazandırdık. Bize destek olan Manisa Valiliğine, üniversitemize, Şehzadeler Belediyemize, hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yaşanan FETÖ sürecinin çalışmaları olumsuz etkilediğini kaydeden Özgüvenç, özellikle vatandaşların bağış noktasında temkinli yaklaştığını belirtti. Özgüvenç, “İlim Yayma Cemiyeti, kurumlar üzerinden valilik, belediye, rektörlük üzerinden gidiyoruz. Ama bu şekilde gitmesi hayra alamet değil diye düşünüyorum. Çünkü halktan desteklenmeyen bir hareketin devamlılığı çok zor olur diye düşünüyorum. Onun için çalışmamız gerektiğini, gayret etmemiz gerektiğine inanıyorum. Hakikaten emanet bize verildi. Bu kuruluşlara sahip çıkmamız lazım, Allah korusun yarın çok geç olabilir” diye konuştu.

İlim Yayma Cemiyeti’nde yetiştiğini kaydeden Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Türkiye’nin cemiyeti olan İlim Yayma Cemiyeti’nin bunu hak eden tek cemiyet olduğunu vurgulayarak, yeni yönetimi tebrik etti.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ve MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi de birer konuşma yaparak İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi’nin yeni yönetimine görevlerinde başarılar diledi.

Genel kurulda ayrıca bir önceki dönemde yönetimde yer alan isimlere plaket verilerek yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür edildi.

Recep Özgüvenç yönetimindeki İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi’nin yeni yönetiminde Mehmet Ergün, Rahmi Volkan Soyumert, Ahmet Sofuoğlu, Seyid Yasin İlban, Mustafa Ali Çipiloğlu ve Mustafa Çelebi yer aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.