Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İletişim Fakültesinde Mezuniyet Heyecanı

Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünde eğitimini tamamlayan 47 öğrenci törenle mezuniyet belgesini aldı.Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde gerçekleşen törene İletişim Fakültesi Dekanı Cengiz Toraman,...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünde eğitimini tamamlayan 47 öğrenci törenle mezuniyet belgesini aldı.
Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde gerçekleşen törene İletişim Fakültesi Dekanı Cengiz Toraman, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. M. Emre Köksalan, Gazetecilik Bölüm Başkanı Gökhan Gökgöz, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, İletişim Fakültesi Hocaları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Gaziantep Üniversitesi rektörü görüntülü bir video ile öğrencileri kutladı.
İletişim Fakültesi Dekanı Cengiz Toraman iletişimin çok geliştiğini artık sadece gazete olmadığını belirterek, “Bu sene ikinci mezunlarımızı veriyoruz. Dolayısıyla 47 kişiyi daha iletişim camiasına kazandırıyoruz. Umarım mezunlarımız her zaman kendilerini geliştirirler. Çünkü ağacı her zaman sulamak lazım sulamazsan kurur buda ona benzer öğrencilerimiz her zaman buradan öğrendiklerini daha da geliştirerek yoluna devam eder. İletişim artık çağımızda çok daha ileriye giden farklı metotlar kullanarak gelişen bir hale geldi. İletişim denilince akla gazete geliyordu, artık sosyal medya var. Televizyonda gelişti, dolayısıyla kendimizi bunlara entegre ederek geliştirmeliyiz” dedi.
Gazetecilik Bölüm Başkanı Gökhan Gökgöz ise gazeteciliğin Türkiye de zor bir meslek olduğunu vurgulayarak, “Bu dönem mezunlarımız nasıl bir dünyaya gireceğinin farkında ülkemizin yakıcı sorunları var ve bu yakıcı sorunlar hepimizin gündemini meşgul etmektedir. Toplumun ayrışmasını engelleyecek kapsamlı bir dile ihtiyaç var. Gazeteciler aslında bunun için var ve biz öğrencilerimizi bu kapsayıcı dili büyütmeleri ve bizi biz yapan bir iradeyi anlatmalarına dönük bir dil kullanmaları için yetiştirdik” şeklinde konuştu.
Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay da, "Kentlerdeki üniversitelerin yaşamsal alandaki rolünün son derece önemli olduğunu biliyoruz. Gaziantep iletişim fakültesinin çok değerli kadrosu kentimizdeki meslek gelişiminin yükselmesi adına intörlük başta olmak üzere önemli çalışmalara imza atıyorlar. Son yıllarda mesleki örgütlerle iş birliği yapan bir fakülte görmek bizleri mutlu ediyor. Bizde pratik ve teorik eğitimdeki sorunlara çözüm aradık. Genç arkadaşlarımız bugün diplomalarını alarak demokrasinin dördüncü kuvveti olan basın alanına adım atarak kariyerlerine başlayacaklar” diye konuştu.
Geçirdiği kaza sonucu ayağından sakatlanan iletişim fakültesi hocası Mesut Yücebaş da bir video ile öğrencilerin heyecanına ortak oldu. İletişim hocaları mezun öğrencilere mezuniyet belgelerini verdi.
Program toplu fotoğrafın çekilmesinin ardından son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.