Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İLEM’den Anadolu’daki üniversite öğrencilerine İstanbul’da yaz akademisi fırsatı

İlmi Etüdler Derneği (İLEM) Anadolu’nun çeşitli üniversitelerinde lisans eğitimlerine devam eden öğrencileri İstanbul’da buluşturarak, İstanbul’dan Anadolu’ya ilim köprüsü kurmayı hedefliyor.İlmi Etüdler Derneği (İLEM), uzun yıllardır...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İlmi Etüdler Derneği (İLEM) Anadolu’nun çeşitli üniversitelerinde lisans eğitimlerine devam eden öğrencileri İstanbul’da buluşturarak, İstanbul’dan Anadolu’ya ilim köprüsü kurmayı hedefliyor.
İlmi Etüdler Derneği (İLEM), uzun yıllardır İstanbul’daki lisans öğrencilerine yönelik yürüttüğü eğitim programını bir hafta sürecek İLEM Yaz Akademisi ile Anadolu’daki öğrencilere açacak. Anadolu’nun çeşitli üniversitelerinde, eğitimlerine 3 ve 4’üncü sınıfta devam eden lisans öğrencilerini bir araya getirecek olan programla İLEM; fikri, tarihi, sosyolojik, felsefi ve dini meselelere dair temel konuların işleneceği derslerle, Anadolu’dan gelecek ilim yolcularına ilmi ve fikri birikim ve tecrübesini aktarmayı amaçlıyor. 49 farklı üniversiteden 268 başvuru alınan İLEM Yaz Akademisi’ne, kontenjan çerçevesinde 30 farklı üniversiteden 93 öğrenci kabul edildi.
Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu’nun, ’Ne Yapmalı? Bedel, Bakış ve Süreklilik’ başlıklı 17 Temmuz’da yapılacak açılış dersi ile başlayacak İLEM Yaz Akademisi, 24 Temmuz tarihine kadar İLEM’in İstanbul’daki merkezinde gerçekleştirilecek. Derslerin dışında şehir gezilerinin de olacağı İLEM Yaz Akademisi, kültürel okumalar ve sinema kritikleri ile devam edecek.
İLEM, günümüz meseleleri karşısında İslam düşüncesi teması ile birincisini gerçekleştireceği programda öğrencilere, farklı disiplinlerden hocaların vereceği dersler ile tarih ve topluma dair bir kavrayış kazandırmayı, onlara İslam ilim ve düşünce geleneğini tanıtmayı ve güncel problemlere karşı farkındalık kazandırmayı hedefliyor
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.