Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İl Genel Meclisi toplantısı “demokrasi nöbeti”nin tutulduğu meydanda yapıldı

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Ağustos ayı toplantısının 2. birleşimi, demokrasiye sahip çıkıldığını göstermek amacı ile “demokrasi nöbeti”nin tutulduğu meydanda yapıldı.İGM üyeleri, Ağustos ayı çalışmalarının ikinci...

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2016 21:58
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2016 21:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Ağustos ayı toplantısının 2. birleşimi, demokrasiye sahip çıkıldığını göstermek amacı ile “demokrasi nöbeti”nin tutulduğu meydanda yapıldı.
İGM üyeleri, Ağustos ayı çalışmalarının ikinci birleşimini bu akşam hiç alışık olunmayan bir yerde yaptı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Afyonkarahisar’da demokrasi nöbetinin tutulduğu meydanda yapılan toplantıya İGM üyeleri ellerinde Türk bayrakları ile geldiler. Toplantının divanı meydana kurulan sahnede oluşturulurken, İGM üyeleri ise meydanda kendilerine ayrılan yere oturdular. İGM Başkanı Salih Sel başkanlığında yapılan toplantıda, divanda İl Özel İdaresi’nin ilk amiri olan Vali Aziz Yıldırım da yerini aldı.
Vatandaşların da izleyici olarak katıldığı toplantının açılışında konuşan İGM Başkanı Salih Sel, tutulan demokrasi nöbetine destek verilmesi adına toplantının meydanda yapıldığını ifade ederek, “Vatanına sahip çıkan herkes gibi İGM’de sizlerin yanında bugüne kadar yapmış olduğu hizmetler ile de devamlı yanınızda olduğumuzu gösterdik. Bizim İGM’miz 50 kişiden oluşuyor. 34 AK Partili İGM üyemiz var, 14 tane Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve 2 tane de Cumhuriyet Halk Partili (CHP) üyemiz var. Bugüne kadar almış olduğumuz kararların büyük çoğunluğunda oy birliği ile kararlar aldık. Yani hizmetin nereye gitmesi gerekiyorsa bu konuda hiçbir ayrım gözetmeden, hiçbir parti ayrımı yapmadan her tarafa adil bir hizmet götürmeye gayret ettik. Ben bundan dolayı çalışma arkadaşlarım olan İGM üyelerine huzurlarınızda tek tek teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Yıldırım ise, demokrasiye vurgu yaparak, toplumların kalkınması için demokrasinin şart olduğunu ifade etti.
3 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantının ardından İGM’de grubu bulunan 3 parti adına konuşma yapan parti sözcüleri de 15 Temmuz darbe girişimini kınayarak, Türkiye’nin bir daha bu tür olaylara maruz kalmamasını dilediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.