Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İkram Çeşmesinden Süt Aktı

Elazığ’da, her gün sabah çorba verilen ikram çeşmesinden bugün süt aktı.Elazığ Belediyesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Süt Üreticileri Birliği’nin süt tüketimini artırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elazığ’da, her gün sabah çorba verilen ikram çeşmesinden bugün süt aktı.
Elazığ Belediyesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Süt Üreticileri Birliği’nin süt tüketimini artırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında sabah İzzetpaşa Meydanı’ndaki İkram Çeşmesi’nde vatandaşlara süt ikram edildi. İkram Çeşmesi’ne gelen Belediye Başkan Mücahit Yanılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özcan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Talat Dilek, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Arif Erol ve vatandaşlar çeşmeden akan sütten içti.
"GAZLI İÇECEK YERİNE SÜT İÇMEYE TEŞVİK EDELİM"
Sütün çok büyük faydası olduğunu belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Allah’ın biz kulları için yaratmış olduğu en önemli mucizevi nimetlerden biridir. Tüm minarelleri içerisinde besleyen ve içerek de kendi vücudumuzu beslediğimiz en önemli unsurlardan biridir. Bu açıdan hem süt ürününe bir farkındalık oluşturmak hem süt tüketimini artıracak çalışmaların içerisinde olmak vesilesiyle bugün bir araya geldik. Her gün sabah namazından sonra ikram çeşmemizden çorba akıyordu, bugün ise süt akmaya başladı. Rabbim vermiş olduğu nimetlerin şükrünü eda edenlerden etsin. İnşallah Rabbimizin vermiş olduğu hazır nimetlerden olan sütün tüketim oranını artırırız. Bu oranın artması lazım. Hazır gazlı içecekler yerine süt ve ayranı içmeyi tercih ve teşvik etmek lazım. Bu yüzden bu tip etkinliklerin çok büyük faydası var” dedi.
"SÜT TÜKETİMİNİ ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMELİYİZ"
Sütün faydalarını anlatmak ve süt bilincini oluşturmak için böyle bir etkinlik yaptıklarını aktaran Gıda, Tarım ve Hayvancılık Elazığ İl Müdürü Turan Karahan, “Bugün burada Elazığ Belediyesi ve Süt Üreticileri Birliği ile birlikte 21-28 Mayıs tarihleri arasında dünyanın her tarafında kutlanan Dünya Süt Haftası etkinlikler kapsamında ilimizdeki süt tüketimi bilincini artırmak, sütün faydasını insanlara anlatmak ve bilinci oluşturmak üzere böyle bir etkinlik düzenledik. Sabahın bu saatleri olmasına rağmen vatandaşlarımızın bu konudaki ilgisi oldukça fazlaydı. İkram Çeşmesi’nden süt ikramı yaptık. Gün boyunca da bu ikramlarımız devam edecek. Dünyanın gelişmiş ülkelerine baktığımız zaman bu ülkelerdeki süt tüketimi gerçekten üst seviyelerde oluşmuşken bizim ülkemizde maalesef henüz bu seviyelere ulaşamadık. Bizde gelişmekte olan bir ülke olarak insanlarımızın sadece çocuklukta değil bütün yaş gruplarında süt tüketimini alışkanlık haline getirmeleri gerekiyor. Bu hem üreticilerimizin ve hayvancılarımızın gelir kaynaklarını artıracak hem de insan sağlığı açısından sağlıklı olabilmenin yollarından birisi olan süt tüketim alışkanlığını artırılacak” diye konuştu.
Sütün çok güzel olduğunu ve ikramların devam etmesini istediğin dile getiren vatandaşlar da, her sabah süt verilmesinin iyi olacağını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.