Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İkinci terörist öldürüldü... Çantasından bakın ne çıktı?

İstanbul'da Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İl Başkanlığına lav silahıyla düzenlenen saldırılarda yer alan DHKP-C'li teröristler Şerif Turunç ve Bilgehan Karpat aranıyordu. Her iki teröristin izine Tekirdağ'da rastlandı. Şerif Turunç dün Tekirdağ'da sağ olarak yakalandı. Karpat ise akşam saatlerinde Tekirdağ Muradiye kırsalında çıkan çatışmada öldürüldü. Teröristlerin Yunanistan'a kaçmaya çalıştıkları sanılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2017 07:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2017 07:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İkinci terörist öldürüldü... Çantasından bakın ne çıktı?

DÜN NELER OLDU?

İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İstanbul İl Başkanlığına yönelik terör saldırılarının ardından olayı gerçekleştiren şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Polis DHKP/C üyesi Şerif Turunç'un yakalanması için İstanbul'da 15 ayrı adrese operasyon düzenlendi. Adreslerde bulunamayan zanlının il dışına çıktığı tespit edildi. TekirdağEmniyet Müdürlüğü etrafında şüpheli bir kişinin dolaştığını fark eden ekipler, şüpheliyi emniyet müdürlüğünün yaklaşık 1,5 kilometre yakınında yakaladı.Gözaltına alınan zanlının, Esenyurt'ta dün polis ekibine silahla ateş açan ve karşılık verilmesi üzerine olay yerinden kaçan Şerif Turunç olduğu belirtildi. Üzerinde "Glock" marka tabanca ve bir el bombası bulunan şüphelinin Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü civarında eylem için keşif yaptığı ve Yunanistan'a kaçma hazırlığında olduğu ifade edildi. Yakalanan teröristin, tanınmamak için saçlarını kazıttığı, hilal bıyık bıraktığı görüldü.

SUİKAST SİLAHI, EL BOMBASI VE PUSULA ÇIKTI

Operasyon sırasında DHKP-C terör örgütü üyesi Turunç yere yatırılarak etkisiz hale getirildi. Yapılan aramada glock marka suikast silahının yanısıra, bir el bombası ve bir pusula ele geçirildi. 43 yaşındaki terörist Şerif Turunç, İçişleri Bakanlığı’nın arananlar listesinde yer alıyordu. Gri listede bulunan Turunç’un yakalanması için 300 bin TL’ye kadar ödül konulduğu da öğrenilmişti.

DHKP/C’li Şerif Turunç’un operasyon sırasında polise direndiği ortaya çıktı. Gündoğdu Mahallesi’nde İstanbul ve Tekirdağ polisinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda polis ekiplerince sol bacağından vurularak etkisiz hale getirilen Turunç’un yakalandığı yere yaklaşık 1.5 kilometre uzaklığındaki Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü çevresinde keşif yaptığı iddia edildi.

İKİNCİ TERÖRİST ÇATIŞMADA YAKALANDI

Polis operasyonun devamında Tekirdağ terminalinde kamera görüntülerini izledi. Kamera görüntülerinden İkinci bir teröristi tespit etti. Kamera görüntülerinden aranan isimler arasında olduğu belirtilen Bilgehan K. olduğu belirlendi. İldeki tüm kaçış noktaları kapatıldı. Yapılan teknik çalışmada Bilgehan K.’nın Tekirdağ Muradiye kırsalında olduğu tespit edilince bu bölgeye Özel Harekat Polisleri gönderildi. Teslim ol çağrılarına ateşle karşılık verdiği belirtilen Bilgehan K. etkisiz hale getirildi. Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın operasyonu bizzat kendisi yönetti.

ÜZERİNDEN EL BOMBASI VE TABANCA ÇIKTI

Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, AK Parti İstanbul İl Başkanlığına lav silahıyla saldırı düzenlediği belirlenen terör örgütü DHKP-C üyesi Bilgehan Karpat'ın, Muratlı ilçesinde polisin "dur ihtarı"na uymayıp kaçtığını ve düzenlenen operasyonla ölü olarak ele geçirildiğini belirtti. Şahsın üzerinde el bombası ve tabanca bulunduğunu ifade eden Aydın, “İkinci şahsı tespit etmek için çalışmalar yapıyorduk. Muratlı ilçesinde olduğu tespit edildi. Dur ihtarına uymadığından dolayı arkadaşlar ateş açtılar. Araziye kaçtı ve yapılan operasyon sonrası DHKP-C üyesi Bilgehan Karpat ölü olarak ele geçirildi.” dedi. Öte yandan Karpat'ın etkisiz hale getirildiği mesire alanının yakınında bulunan bir kulübede arama yapıldı. Aramada, teröriste ait olduğu belirtilen çanta ve bazı eşyalar bulundu. Polis ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

ÇANTASINDAN CEPHANE ÇIKTI

Tekirdağ’ın Muratlı İlçesi’nde ölü olarak ele geçirilen DHKP/C’li Bilgehan Karpat’ın metruk binaya attığı çantasından cephane çıktı. Üzerindeki el bombası ve tabancanın yanı sıra çantasından sahte kimlik, seyyar dipçikli kaleşnikof otomatik tüfek ve ona ait 60 mermi ele geçirildi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.