Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İkinci Baharlarını Sporla Yaşadılar

Eskişehir Hacı Süleyman Çakır Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası’nda yaşlıları sporla buluşturdu.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Eskişehir İl Müdürlüğü tarafından, Sosyal Hizmetler...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir Hacı Süleyman Çakır Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası’nda yaşlıları sporla buluşturdu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Eskişehir İl Müdürlüğü tarafından, Sosyal Hizmetler Kampusu içerisinde bulunan Yunus Emre Kapalı Spor Salonu’nda yapılan ‘Sporla İkinci Bahar’ı Yaşıyoruz’ etkinliğinde, yaşlılar doyasıya eğlendi. Eskişehir’de bulunan huzurevlerinde yaşamlarını sürdüren yaşlılar, yaptıkları voleybol maçında gençlik yıllarında yaşadıkları enerjiyi tekrar vücutlarında hissettiklerini ifade etti. Etkinlikle alakalı bilgi veren Huzurevi Müdürü Sabit Gökmen, yaşlıların eğlenebilmesi için çaba sarf ettiklerini belirterek, “18 - 24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle Eskişehir ilinde bulunan huzurevlerimizin yaşlılarına yönelik ‘İkinci Bahar’ı sporla yaşıyoruz’ programı çerçevesinde bugün spor salonumuzda sportif faaliyetleri yaşlılarla birlikte inşallah yürüteceğiz. Buna bağlı olarak hafta kutlama etkinlikleri içerisinde gezimiz var, öğretmen evinde faaliyetlerimiz var, bir haftayı dolu dolu kutlayarak onların bu günlerinde, anlamlı bir şekilde geçirmelerine yardımcı oluyoruz” dedi.
Yapılan etkinliklerde yaşlılarda fiziki sorunlara neden olmamaya çalıştıklarını vurgulayan Sabit Gökmen, yaşlılardan oluşan Bocce takımı kurduklarını da kaydetti. Gökmen, “Hepsinde olmasa bile geçmişinde sporla yolu kesişmiş yaşlılarımızın veya amatörce de olsa uğraş veren yaşlılarımızı zaman zaman bu tip faaliyetlerde, pikniklerde, etkinliklerde, onların fiziki yapılarını örselemeyecek şekilde sportif faaliyetlerde bulunuyoruz. Bir tane Bocce takımımızı kurduk şu anda, Türkiye çapında yarışmalara katılacak. Kendi içerisinde bu faaliyetler bizim yavaş da olsa, amatörce de olsa, ama onların zamanını hoşça geçirmek için, eğlendirici faaliyetler olarak devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
“SPOR BENİM İÇİN ÇOK FAYDALI BİR ŞEY”
Huzurevi sakinlerinden 72 yaşındaki Salih Yıldız ise, voleybolun eskiden oynadığı bir spor olduğunu ve sporu çok sevdiğini belirterek, “Spor benim içim çok faydalı bir şey. Voleybol oynamıştım eski sporum benim aslında. Sporu çok seven biriyim. Eski sporum aslında yenebiliriz ama antrenmanımız biraz eksik. Tam göremeden cevap veremem, bizim takımda 2-3 kişi var aslında. İlk defa geldiğimiz için arkadaşları görmem gerekiyor” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.