Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İki Nesil Mezuniyet Töreninde Buluştu…

Bursa İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED) tarafından Bursa Merkez Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde düzenlenen mezuniyet töreninde, birinci dönem mezunlarıyla 50’nci dönem mezunları bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2019 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2019 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İki Nesil Mezuniyet Töreninde Buluştu…

Bursa’nın köklü çınarlarından Bursa Merkez Anadolu İmam-Hatip Lisesi, 50’nci dönem mezunlarını verdi. Birinci ve 50’nci dönem mezunlarının buluştuğu ve BİHMED tarafından okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine; Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, AK Parti Bursa Milletvekilleri Atilla Ödünç ve Ahmet Kılıç, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Demir, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Bursa Sağlık İl Müdürü Dr. Özcan Akan, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay, Kızılay Bursa Şubesi Başkanı Davut Gürkan’ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, 17 ilçedeki BİHMED temsilcileri, Bursa Merkez Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nin birinci ve 50’nci dönem mezunları, aileler ve çok sayıda davetli katıldı.

Mezuniyet töreni okul öğrencilerinin gerçekleştirdiği Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra birinci dönem mezunları adına Ahmet Eren ve 50’nci dönem mezunları adına Salim Okur görüşlerini paylaştı.

“İmam Hatipler destansı yürüyüşüne devam ediyor”

Eski ve yeni mezunlarının duygularını paylaşmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi. İlk olarak BİHMED Başkanı Kadir Oruç konuştu. Oruç, eğitimin niteliksel çıtasının yukarıya çıkarabilmenin temel şartlarından birinin sürekli ve yeterli bir sivil toplum desteğinin sağlanması olduğu söyledi. 2018-2019 eğitim öğretim yılında imam hatip liselerinden 3 bin 9, ortaokullarında da 6 bin 343 öğrencinin mezun olduğuna dikkat çeken Oruç, “İmam hatipler, yakın geçmişte ciddi işler icra ettiler, bugün de bütün canlılığı ve dinamizmiyle destansı yürüyüşlerine devam etmektedirler. Gelecekte de aynı azim ve kararlılıkla var olmaya devam edeceklerdir” dedi.

BİHMED Başkanı Kadir Oruç’un ardından konuşan ve kendisinin de bu okuldan mezun olduğunu hatırlatan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, mezuniyet töreni vesilesiyle okulda olmaktan mutluluk duyduğunu, mezun olan öğrencilere hayatlarında başarılar diledi ve organizasyonun gerçekleşmesinde katkıları bulunanlara teşekkür etti.

50’nci dönem mezunlarına hayatlarında başarılar dileyen BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ise Bursa Merkez Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nin, imam hatip liseleri arasındaki yerine dikkat çekti. Rektör Kılavuz, mezunlara hayatın her alanında başarılar diledi.

“BİHMED gençlerdeki potansiyeli ortaya çıkarıyor”

Gençliğin ülke geleceği açısından önemine işaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Demir ise BİHMED’in çalışmalarından övgüyle bahsetti. Demir, BİHMED’in gençleri iyiye yönlendiren ve gençlerdeki potansiyeli ortaya çıkaran önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

Mezuniyet töreninde öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç de “İnşallah ileriki yıllarda sizler de burada idareci olarak, yönetici olarak, sanayici olarak, inşallah genç sizden sonraki mezun kardeşlerimize, arkadaşlarınıza seslenirsiniz” diye konuştu.

Törene katılan Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir de yenilenen ve 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğrenci kabul eden Bursa Merkez Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nin, bu görünüme kavuşmasında katkısı bulunanlara teşekkür etti. Bursa Merkez Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nin diğer imam hatip liseleri arasında farklı bir yerde olduğunu belirten Eldemir, “Bu okulumuzun bu görünüme gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Buradan daha nice başarılı nice nesiller yetişecektir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.