Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İKBU Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan darbe girişimini protesto yürüyüşüne katıldı

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi (İKBU) Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, Akademisyenlerin Vatan Caddesi’nde darbe girişimine karşı gerçekleştirdikleri demokrasi yürüyüşüne katılarak kanlı darbe girişimini protesto etti.Devlet ve Vakıf...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi (İKBU) Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, Akademisyenlerin Vatan Caddesi’nde darbe girişimine karşı gerçekleştirdikleri demokrasi yürüyüşüne katılarak kanlı darbe girişimini protesto etti.
Devlet ve Vakıf Üniversitesi rektörleri ve öğretim görevlileri darbe girişimini protesto etmek amacıyla Ali Emiri Kültür Merkezi önünde toplanarak Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğüne yürüdü. Darbe karşıtı sloganlar eşliğinde ellerinde Türk bayraklarıyla Emniyet Müdürlüğü’ne kadar yürüyen akademisyenler, burada bir basın açıklaması yaptı.
“Halk ders kitaplarında okunacak, büyük bir direniş gösterdi”
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, “15 Temmuz gecesi Türk demokrasi tarihi açısından kara bir lekeydi. Ama aynı zamanda Türk milletinin şanlı tarihine de altın harflerle yazılacaktır. Çünkü millet eğer bu hain şebekenin hain girişimi karşısında bu direnişi göstermemiş olsaydı bugün kim bilir nerede olacaktık. Sadece Türk demokrasisi için değil dünyanın bütün ülkeleri için bütün ülkelerin demokrasi tarihi için mutlaka ve mutlaka bundan sonraki yıllarda ders kitaplarında okutulacak bu büyük direnişi gösteren Türk milletini bir kez daha buradan bütün rektörler olarak kutluyoruz sağ olsunlar var olsunlar. Demokrasimizi onlara borçluyuz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.