Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İHYADER Başkanı Budaklar: "Afrika’da bir anne suya ulaşabilmek için 30 kilometre yol yürüyor"

İlim Hizmet Yardımlaşma Araştırma Derneği (İHYADER) Yönetim Kurulu Başkanı Harun Budaklar, Ortadoğu ve Afrika’da yaşayan insanların hayatta kalma mücadelesi verildiklerini belirterek, "Çocuklarına su getirmek isteyen Afrikalı bir annenin,...

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2016 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2016 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İlim Hizmet Yardımlaşma Araştırma Derneği (İHYADER) Yönetim Kurulu Başkanı Harun Budaklar, Ortadoğu ve Afrika’da yaşayan insanların hayatta kalma mücadelesi verildiklerini belirterek, "Çocuklarına su getirmek isteyen Afrikalı bir annenin, 15 ila 30 kilometre yol yürümesi gerekiyor" dedi.
İstanbul merkezli kurulan İHYADER 4 kıtada, 44 ülkede yardım faaliyetlerini yürütüyor. İHYADER Yönetim Kurulu Başkanı Harun Budaklar, Ramazan ayı boyunca Afrika ve Suriye’deki yardım faaliyetleri dönüşü uğradığı Gaziantep’te yaptığı açıklamada eğitim, sağlık ve insani yardım çalışmalarının olduğu bölgelerde yaşayan insanların yiyecek yemek, su ve ilaç bulmakta güçlük çektiklerini belirtti.
"Afrika’da bir anne suya ulaşabilmek için 30 kilometre yol yürüyor"
Bölgelerde çalışmaları sırasında içler acısı durumlara şahit olduklarını belirten Budaklar, "Mesela, Afrika’da bir annenin suya ulaşması, bir çocuğun sofrasında suyu görmesi, suyu içmesi çok zor. Afrika’da bir annenin suya ulaşabilmek için 15 ila 30 kilometre yol kat etmesi gerekiyor. Bizler dernek olarak Afrika’da sahra altında kalan bu bölgelerde ihtiyaç olan yerlere su kuyuları açıyoruz. Aslında oralarda su var ama suyu çıkaracak imkanları yok, çünkü günlük 1 dolara çalışıyorlar. Aslında Afrika fakir falan değil. Tam aksine uranyum, altın, elmas, fosfat, kömür zengini bir ülke Afrika. Ben oradakileri hazinenin üzerine oturan fakir dilenci diye isimlendiriyorum" ifadelerine yer verdi.
"Afrika ülkelerinde insanlar açlıktan ve sefaletten ölüyorlar"
Ramazan ayı boyunca bu bölgelerde yardım çalışmalarına bizzat katılan İHYADER Başkanı Budaklar, "Afrika ülkelerinde insanlar açlıktan ve sefaletten ölüyorlar. Ağırlıklı olarak Afrika’da sahra altında çalışmalarımız bulunuyor. Ortadoğu’da Gazze, Kudüs, Orta Asya’da Filipinler, Moro, Arakan, Doğu Türkistan, Balkanlarda ise, Doğu Makedonya ve Bosna Hersek gibi bölgelerde çalışmalarımız devam ediyor. Bu Ramazan-ı Şerif’in farklı olmasını istedik ve İstanbul’da yapacağımız bütün iftarları o bölgelere taşıyalım dedik. Belediyeler, Kaymakamlıklar, teşkilatlar da dahil orada 1 gün de olsa iyi çalışmalar yaptık, iftar programları düzenledik" şeklinde konuştu.
"Bölgede çok fazla bilgi kirliliği var"
Savaşın ve açlığın yaşandığı bölgelerle ilgili bilinçsizce yorum yapan kişiler yüzünden ortada çok fazla yalan yanlış bilgi dolaştığına vurgu yapan İHYADER Başkanı Harun Budaklar, "Çalışmalarımız sadece Afrika ile sınırlı değil. Suriye’de Bayır-Bucak’ta da çalışmalarımız var. En son oradan geldim. Orada en son Rusya’nın saldırısında 80’e yakın şehit, 100’ü aşkın yaralımız var. Bu yaralılarla Hatay’da Devlet Hastanesinde ilgilendik. Bir nebze de olsa yaralarına merhem olduk. Bu bölgelerde yaşanan olaylarla ilgili çok fazla bilgi kirliliği var. Bunu da bölgeyi görmeden bilmeden yorum yapanların yaydığı bilgi kirliliğine bağlıyorum. Ümmeti Muhammed’in bu olayları, orada yaşananları en doğru kanallardan öğrenmeleri gerekir. Biz çalışmalarımızda gönül ve ümmet birliği ile hareket ediyoruz. Parolamız ise ’Sev, Sevil, Sevdir.’ Zulmün rengi olmadığı gibi, mazlumun da dini, mezhebi olmaz. Vakit dar, azık az, yol uzun, düşman kavi. Onun için bizim birlik olmamız lazım" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.