Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhya-der 4 Kıtada Yardıma Koşuyor

İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği İhya-Der, 4 kıta ve 44 ülkede 15 yıldır yaptığı faaliyetlerle yardım köprüsü kuruyor.Zaman mefhumu olmadan gönüllü sağlık ekibi ile Afrika’nın en ücra köşelerinde doktor yüzü görmemiş...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği İhya-Der, 4 kıta ve 44 ülkede 15 yıldır yaptığı faaliyetlerle yardım köprüsü kuruyor.
Zaman mefhumu olmadan gönüllü sağlık ekibi ile Afrika’nın en ücra köşelerinde doktor yüzü görmemiş mazlum ve muhtaç müslümanlara ulaştıklarını belirten İhya-Der Yönetim Kurulu Başkanı, eğitimci yazar Harun Budaklar, "Her ihtiyaç sahibine dil mezhep meşrep gözetmeksizin el uzatmak isteyen dostlarımız için aracı olmayı, alan el ile veren el arasında köprü vazifesi kurmayı 15 yıldır kendimize vazife edindik. Bu vazifeyi kendimize sorumluluk bilinci olarak gördük. ’Kardeşlik sınır tanımaz’ sloganıyla haritada adını zor telaffuz ettiğimiz belkide yerini bile göstermekte güçlük çekeceğimiz ülke ve bölgelere ulaşmaya çalışarak çok zor şartlarda hizmet etmeye çalışıyoruz.Bu sene de ramazan-i şerif ayında ihya-der olarak Afrika Sahra altı ülkelerinde, Gazze, Kudüs, Bosna, Flipinler,Moro ve Doğu Makedonya’da iftar ve kumanya çalışmaları yapacağız.
Geçtiğimiz Ramazan-i serif ayında yaklaşık 100 bin ihtiyaç sahibine ulaştık ve bu sene de hedefimiz 200 bin olarak belirledik.Bu bölgelerde binlerce kuranı kerim bağışı dağıtımı gerçekleştirdik.Ayriyeten kültür sanat eğitim sağlık ve insanı yardım faaliyetlerimiz devam etmektedir. Gittiğimiz Afrika ülkelerinde diş doktoru bile yok, diş hastalığından hayatını kaybedenleri gördük. Bu tür vakaları ve olayları görünce insanın yüreği burkuluyor" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.