Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhtiyat Eğitim, Kültür Ve Sağlık Vakfı’na Kayyum Atandı

Diyarbakır’ın ilk özel üniversitesi unvanını taşıyan Selahattin Eyyubi Üniversitesi’nin de bünyesinde bulunduğu İhtiyat Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı’na 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 4 kişilik kayyum heyeti atandı.Mahkeme...

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’ın ilk özel üniversitesi unvanını taşıyan Selahattin Eyyubi Üniversitesi’nin de bünyesinde bulunduğu İhtiyat Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı’na 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 4 kişilik kayyum heyeti atandı.
Mahkeme kararıyla kayyum atanan İhtiyat Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı bünyesinde bulunan Selahattin Eyyubi Üniversitesi Diyarbakır’ın ilk özel üniversite ünvanını taşıyor. Diyarbakır 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün, Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nin kurucusu İhtiyat Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı’na kayyum atanması talebini karara bağladı. Kararda, İhtiyat Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı yönetiminin ihtiyaten görevden uzaklaştırılmasına, kayyum atanması talebinin kabulüne ve vakıf yönetim kurulu üyelerinin geçici olarak görevden uzaklaştırılmalarına hükmedildiği belirtildi. Vakıf yönetimine 4 kişilik kayyum heyeti atandı.
ÜNİVERSİTEDEN YALANLAMA
Diyarbakır 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen kararla kayyum atanması haberi Selahattin Eyyubi Üniversitesi tarafından yalanlandı. Üniversite yönetimi tarafından yapılan açıklamada, üniversiteye atanan bir kayyum olmadığı ileri sürüldü. Üniversite yönetimi tarafından yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada üniversitemize kayyum atandığına dair çıkan haberlerin gerçekle hiç bir alakası yoktur. Söz konusu kayyum ataması kararı, üniversitemizin bağlı bulunduğu İhtiyat Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı’na yapılmış olup, öğrenebildiğimiz kadarıyla kurucu vakfımızca 2012 yılında burs verilen bazı öğrencilerin evraklarında imza problemi nedeniyle yaklaşık 5 bin TL tutarındaki ödemelerin usulsüz olduğu gerekçesine dayandırılmaktadır. Bu para o dönemde yönetimde bulunan kişilerden yasal faizi ile birlikte tahsil edilmiş olmasına rağmen vakıf yönetim organına kayyum ataması yapılmıştır" denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.