Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhtiyaç Sahipleri ‘İftar Kuponu’ İle Lokantada İftar Yapacak

Ramazan ayı boyunca birçok farklı ve anlamlı etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanan Bağcılar Belediyesi, ’İftar Kuponu’ projesiyle ihtiyaç sahiplerini ilçedeki lokantalarda ağırlarken, sokak iftarlarıyla da komşuları aynı sofrada...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ramazan ayı boyunca birçok farklı ve anlamlı etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanan Bağcılar Belediyesi, ’İftar Kuponu’ projesiyle ihtiyaç sahiplerini ilçedeki lokantalarda ağırlarken, sokak iftarlarıyla da komşuları aynı sofrada buluşturacak. Elinde kuponu olan herkesin bu projeden yararlanacağını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Şu an itibari ile bu hizmetimiz günlük bin kişiye ulaştı. Hayırseverlerin katkısı oranında da bu çalışmalarımız devam edecek" dedi.
Bağcılar Belediyesi Ramazan ayı boyunca devam edecek etkinlik ve projelerini tanıtımını gerçekleştirdi. Bağcılar Belediyesi 21 yıl önce “Bağcılar’da Ramazan Farklı Yaşanır” diyerek başlattığı Ramazan etkinliklerini bu yıl da farklı ve anlamlı programlarla devam ettirmeye hazırlanıyor.
Ramazan ayı boyunca yardıma muhtaç vatandaşlar için hazırlanan birçok özel projenin hazırlıklarını tamamlayan Bağcılar Belediyesi, hayırseverlerin de katkılarıyla “İftar Kuponu” uygulaması başlattı. Uygulama ile vatandaşlar kendilerine en yakın lokantada ağırlanarak iftarlarını orada yapacak. Herhangi bir engel sebebiyle evinden çıkamayacak durumda olan vatandaşları da unutmayan Bağcılar Belediyesi, isteyen vatandaşa aynı hizmeti evinde sunacak. İftar Kuponu projesi birçok vatandaşın hayatına kolaylık sağlarken, Ramazan’da esnafın da ekonomisine katkı sunacak.
RAMAZAN BOYUNCA FARKLI KONUKLAR VATANDAŞLARLA BULUŞACAK
Ayrıca iftar programları kapsamında tanınmış öğretim üyeleri, ilim adamları ve yazarlar ilçe sakinleriyle buluşturulacak. Kur’an Gecesi programlarında da tanınmış imam-hatipler Kur’an-ı Kerim ziyafeti verecek. Her akşam farklı bir radyocunun konuk olacağı “Radyocular Sahnede’’ projesi bu yıl da devam edecek. Kirazlı Metro İstasyonu yanında bulunan Ramazan Etkinlik Alanı’nda, sivil toplum kuruluşları da yörelerine ait ürünleri sergileyecek. Ramazan ayı boyunca 22 mahallenin tamamında, Mahalle İftarları düzenlenerek mahalleliler gönül sofralarında iftar açacak. Tüm camiler ile mescitlerin temizliği yapılacak. Bağcılar Belediyesi’nin yurt dışındaki Ramazan programları da gurbetçileri aynı sofrada buluşturacak.
10 BİN AİLEYE 100 TL’LİK ALIŞVERİŞ KUPONU
İlçedeki 10 bin aileye de Bağcılar Belediyesi’nin vereceği 100 TL’lik alışveriş kuponu ile vatandaşlar Ramazan alışverişlerini anlaşmalı marketlerden yapabilecek. Ramazan ayında yine unutulan bir Osmanlı geleneği daha devam edecek. Ekmek fırınlarındaki “Askıda Ekmek” uygulamasıyla, vatandaşlar, bir ekmek kendileri için bir ekmek de ihtiyaç sahipleri için alacak. Askıya konulan ekmek, ihtiyaç sahipleri tarafından ücretsiz olarak alınabilecek.
GÜNLÜK BİN KİŞİ ‘İFTAR KUPONU’ İLE İFTARINI YAPACAK
Basın mensupları ile birlikte ‘İftar Kuponu’ projesinin uygulanacağı lokantalardan birini ziyaret eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, uygulama hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.
Uygulamanın işleyişi hakkında açıklama yapan Başkan Çağırıcı, “Amacımız evde yemek yapma imkanı olmayan, hastası olan ailelerin evlerine en yakın lokantalarda iftar yapma imkanını sağlamak. Hayırseverlerimizin katkısı ile bu uygulamayı yapıyoruz ve burada gördüğünüz gibi bir fiş veriyoruz. Burada hem o ailenin, kişinin TC kimlik numarası, adresi ve hangi lokantadan bu imkanı sağlayacağı yazılı. Normal vatandaş gibi fişiyle birlikte, kaç kişilik olduğu da üstünde yazıyor. Gelip yemeğini yiyecek. Burada istediği yemekten seçiyor, yemeğini yiyor ve ücret ödemeden bu fişi vererek buradan ayrılıyor. Şu an itibari ile bu hizmetimiz günlük bin kişiye ulaştı. Tabi çalışmalarımız devam ediyor. Hayırseverlerin katkısı oranında da bu çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.