Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhlas Vakfı uluslararası faaliyetlerinden dolayı ödül aldı

İhlas Vakfı, yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerinden dolayı 30’uncu Uluslararası Tüketiciler Zirvesi’nde ödül aldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2017 22:16
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2017 22:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

İhlas Vakfı, yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerinden dolayı 30’uncu Uluslararası Tüketiciler Zirvesi’nde ödül aldı.

Sosyal medya ve yeni trend tüketici konularının ele alındığı 30’uncu Uluslararası Tüketiciler Zirvesi İstanbul’da yapıldı. Zirvede İhlas Vakfı yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerinden dolayı ödüle layık görüldü. Ödülü İhlas Vakfı adına Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Okyay aldı. Okyay, sivil toplum kuruluşu tarafından böyle bir ödül almanın kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi.

Okyay, zirvede İhlas Vakfı’nın Türkiye genelinde açmış olduğu yurtlar ile gençliğe ve eğitime yaptıkları katkıları katılımcılarla paylaştı. Okyay, “42 yıl önce kurulduk. 43’üncü yıla Şubat ayında adım attık. Vakfımızın gerek yurt içinde gerekse yurt dışındaki bütün faaliyetleriyle ilgili yapmış olduğumuz çalışmalardan dolayı ödül veriliyor. Tabi bu ödül her ne kadar vakfın şahsi gayretleriyle ortaya koyduğu bir hizmetse de bulunduğunuz ülke, devlet ve hükumet organizasyonu size yurt içinde ve yurt dışında faaliyette bulunma imkanı verdiği zaman oluyor. İşte biz bu sebeple yaklaşık 15 yıldan bu tarafa gerek Afrika ülkelerinde gerekse Asya ülkelerinde vakıf hizmetlerimizle ilgili çok büyük atılımlar yaptık. Her ne kadar ilk önce Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla beraber Türk Cumhuriyetleri kurulmuşsa da bir geçiş dönemiydi ilk yurt dışı açılımlarımızı o zaman yaptık” dedi.

“Öğrenciler ülkemizin güzelliklerini kendi ülkelerine götürüyorlar”

Yurt içinde 38 öğrenci yurdunda 3 bin 500 öğrencileri olduğunu belirten Okyay, “Şu anda çok şükür yurt içinde 38 öğrenci yurdunda 3 bin civarında öğrencimiz var ayrıca pansiyon seviyesinde olanlarda 500 toplamda 3 bin 500. Yurt dışında da 17 ayrı öğrenci yurdumuzda 500 civarında öğrencimiz var. Bu ne demektir her sene Türkiye’de 40 ayrı ülkeden gelen 300’ün üzerinde öğrenci mezun oluyor. Türkiye’nin kültürünü, Osmanlı’nın kültürünü ülkemizdeki bütün güzellikleri alarak kendi ülkelerine götürüyorlar. Buradaki insanlar güzellikleri kendi ülkelerine taşıyorlar. Oradaki insanları da buraya getirmiş oluyorlar” diye konuştu.

“Bizim için çok kıymetli bir ödül”

İhlas Vakfı olarak sadece Türkiye’deki insanlara değil 40 ayrı ülkeden gelen öğrencilere de hizmet ettiklerini ifade eden Okyay, “Sivil toplum kuruluşu sadece kendi insanına değil, Osmanlı’dan gelen o kültürün mensupları olarak Osmanlı coğrafyasına sonra bu da kafi gelmedi şimdi dünyanın dört bir tarafına yardımlar götürüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da ifade etti ‘Milli gelirine göre en büyük insani yardımı yapan ülke Türkiye’dir’ diye. Demek ki uluslararası arenaya bizi taşıyan bir milli irade var ikincisi bunu bütün toplumumuzla paylaşan kıymetli müteşebbislerimiz var. Biz de İhlas Vakfı olarak bu sebeple buradayız. Yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerimizden dolayı bizi ödüle layık görmüşler. Tabi bu bizim için çok kıymetli bir ödül” şeklinde konuştu.

“İhlas Vakfı kamu yararına çalışan vakıf statüsü kazandı”

İhlas Vakfı’nın geçen yıl vergi muafiyeti ödülü aldığını da dile getiren Av. Okyay şöyle konuştu:

“Aynı zamanda İhlâs Vakfı geçtiğimiz yıl yani 42’nci kuruluş yıl dönümümüz de Bakanlar Kurulu kararıyla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzalamasıyla vergi muafiyeti aldı. Yani kamu yararına çalışan vakıf statüsünde oldu. Gelirlerinin büyük bir kısmını eğitim, sağlık ve sosyal hizmetlere harcayan bir vakıf olarak yerini aldı. Türkiye’de bulunan 5 bin vakıf içerisinde ancak yüzde 5 civarında olan 200 civarında vakıf bu statüde devletimizin bu ödülünden sonra birde burada sivil toplum kuruluşunun ödülünü almak bizleri son derece mutlu etti.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.