Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhlas Vakfı Mezunlarını Uğurladı

İhlas Vakfı’na bağlı Bahçelievler ve Mecidiyeköy yurtlarında kalan üniversite ve liseden mezun olacak öğrenciler için mezuniyet programı düzenlendi.İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen mezuniyet törenine...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İhlas Vakfı’na bağlı Bahçelievler ve Mecidiyeköy yurtlarında kalan üniversite ve liseden mezun olacak öğrenciler için mezuniyet programı düzenlendi.
İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen mezuniyet törenine İhlas Holding Danışmanlarından Agit Geylani, Türkiye Hastanesi Başhekimi Faruk Koca, Ömer Derin Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hüseyin Şener, İhlas Holding Teftiş Kurulu Başkanı Hüseyin Pala, Huzurlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Bıyıklı, İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Avukat Mehmet Okyay, İhlas Vakfı Eğitim Koordinatörü Mustafa Çetin Varlık, İhlas Vakfı Başdanışmanı Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, İhlas Vakfı Bahçelievler Yurt Müdürü Osman Gül, İhlas Vakfı Mecidiyeköy Yurdu Müdürü Yaşar Taşdemir, mezun öğrenciler ve kalabalık bir davetli grubu katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan İhlas Vakfı Bahçelievler Yurt Müdürü Osman Gül Bahçelievler yurdu hakkında bilgiler verirken, yıl boyunca yapmış oldukları hizmetleri anlattı. Bahçelievler yurdunda bu sene 300’ü aşkın öğrenciye hizmet verdiklerini anlatan Gül ayrıca 17 ayrı ülkeden yabancı öğrenciyi de yurtlarında misafir ettiklerini söyledi. Yıl boyunca öğrenciler için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini de söyleyen Gül, Osmanlı ve Türkçe kursları verdiklerini belirtti. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sundukları “Kardeşler Buluşuyor” isimli projeden söz eden Gül “Projemizin kabul görmesiyle yurttaki öğrencilerimize balkanlarda atalarının bulunduğu toprakları görme fırsatı verdik. Yedi balkan ülkesinde ecdadımızın bize bırakmış olduğu kültür ve medeniyet eserlerini ziyaret ettik” dedi.
Gül’den sonra söz alan Mecidiyeköy Yurdu Müdürü Yaşar Taşdemir de yurt imkanlarını anlattı. Yurtlarında çok samimi ve sıcak bir aile ortamı olduğunu vurgulayan Taşdemir, bundan dolayı yurtlarından mezun olarak ayrılan birçok öğrenciyle iletişimlerinin devam ettiğini ifade etti. Taşdemir konuşmasının devamında öğrencilere çeşitli nasihatlerde bulundu.
İhlas Vakfı kurucusu rahmetli Dr. Enver Ören için hazırlanan video filmi ve mezun öğrencilerin tanıtımı ile devam eden törende mezunlar adına Kazım Tolga Aytekin ve Fatih Yücesan birer konuşma yaptılar.
Programda ayrıca yurdun eski mezunlarından Mustafa Ataseven ile yurdun öğrencilerinden İbrahim Karasu dinleyicilere ilahi dinletisi sundular.
Programın kapanış konuşmasını yapan İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Avukat Mehmet Okyay, sözlerine 41 yıl önce arkadaşlarıyla birlikte vakfın kuruluşunu yapan Enver Ören’i yad ederek başladı. İhlas Vakfı yurtlarında okuyan her öğrenciye kapılarını açtıklarını ifade eden Okyay, “Peygamber efendimiz beşikten mezara kadar ilim öğrenmemizi emretti. Bizler de İhlas Vakfı yurtlarına gelen tüm kardeşlerimize çalışanlar olarak yardımcı olduk. İlim tahsil etmek için yurtlarımıza gelen öğrencilerimiz merhum Enver Abi’lerimizin birer emaneti olarak gördük, başımıza taç ettik. Umarım bu hizmetleri daha da genişletiriz” ifadelerini kullandı.
Mezun olan öğrencilere hediye takdimi ile devam eden tören hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.