Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhlas Finans’ın FETÖ tarafından batırıldığının ortaya çıkması geniş yankı uyandırdı

Darbeci FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen’in yanında 45 yıl yöneticilik yapan gazeteci ve yazar Latif Erdoğan’ın İhlas Finans’la ilgili açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Latif Erdoğan’ın "İhlas Finans’ın FETÖ tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2016 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2016 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darbeci FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen’in yanında 45 yıl yöneticilik yapan gazeteci ve yazar Latif Erdoğan’ın İhlas Finans’la ilgili açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Latif Erdoğan’ın "İhlas Finans’ın FETÖ tarafından batırıldığını" açıklaması, televizyonların ana haber bültenlerinde, gazetelerde ve internet sitelerinde büyük yankı uyandırdı.
“İhlas Finans’ı FETÖ batırdı” başlığı altında verilen haberlerde örgütün elebaşı Fetullah Gülen’in İhlas Holding’e beslediği düşmanlık ve İhlas Finans’a adım adım nasıl kumpas kurulduğu ele alındı. Medyada geniş yer bulan haberlerde ayrıca paralelcilerin İhlas Finans’a sızarak hain planlarını nasıl yürüttüğüne dikkat çekilirken, finansın batırılma süreci “İhlas Finans’a ekip sızdı, ardından ‘batıyor’ söylentileri çıkarıldı. Cemaatten para yatıran kitle paralarını bir anda çekti” ifadeleriyle anlatıldı. NTV, 24 TV, Akşam Gazetesi, Star Gazetesi, milliyet.com.tr, ensonhaber.com, sabah.com.tr, takvim.com.tr, haberler.com, timeturk.com ve ulke.com.tr başta olmak üzere çok sayıda yayın kuruluşu habere geniş yer ayırdı.
Latif Erdoğan, TGRT Haber TV’de Batuhan Yaşar’ın moderatörlüğünde düzenlenen programda özetle şunları anlatmıştı:
"İhlas Finans’ı çökertmek için FETÖ adım adım ilerledi ve üç aşamalı planını yavaş yavaş devreye koydu. Birinci aşamada o işten anlayan insanlar içeri sokuldu. Yani İhlas Finans’ın kadrosuna yerleştiler. Kimliklerini gizleyerek tabii!.. İkinci olarak banka müşterisi büyük zenginlere bütün paraları çektirildi. İhlas Finans’taki bütün hesaplarını kapattılar ve Asya Finans’a yönlendirildiler. Talimattır bu. Asya Finans dururken İhlas Finans’a para yatırmak onlara göre caiz bile değildi!.. Üçüncüsü de ’İhlas Finans batıyor’ diye yaygarayı koparttılar. O dönemde İhlas Finans şubelerinin önünde toplanan kalabalıkta, çoğunlukla bankada hesabı olmayan FETÖ mensubu provokatörler vardı. Bu olay FETÖ’nün ilk organize işlerinden biridir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.