Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhlas Eğitim Kurumları’ndan şehit çocuklarına yüzde yüz burs

Türkiye'yi Derin Acılara Boğan Ve Milletimizin Güçlü İradesi İle Engellenen Darbe Girişimi Hakkında Görüşlerini Açıklayan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, Bu Elim Olayda Hayatını Kaybeden Vatandaşlarımızın Çocuklarina İhlas Eğitim Kurumları Tarafından %100 Burs Verileceğini Açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İhlas Eğitim Kurumları’ndan şehit çocuklarına yüzde yüz burs
Türkiye’yi derin acılara boğan ve milletimizin güçlü iradesi ile engellenen darbe girişimi hakkında görüşlerini açıklayan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, bu elim olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın çocuklarına İhlas Eğitim Kurumları tarafından %100 burs verileceğini açıkladı.
“15 Temmuz Türkiye’de darbeci zihniyetin son nefesini verdiği gündür.”
Geride kalan bir hafta boyunca sıkıntılı günler geçirdiğimizi ifade eden Yeltekin, “Gelinen noktada devletimizin ve milletimizin ortak hareket etmesi neticesinde bu hain planın önüne geçildi. Daha büyük felaketlerin oluşması engellendi. Şu gün itibariyle mutluyuz. Ancak bu saldırılarda maalesef çok önemli kayıplar verdik. Şehitlerimize Allahü Teâlâ’dan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Ayrıca yaralı olarak kurtulan vatandaşlarımıza da acil şifalar temenni ediyorum.” dedi.
Tarih kitaplarında 15 Temmuz 2016 gününün Türkiye’de darbeci zihniyetin son nefesini verdiği gün olarak geçeceğini söyleyen Yeltekin, ülkemizin bir daha böyle talihsiz olaylar yaşamayacağına inandığını ifade etti.
Yeltekin: “Onlar artık bizim çocuklarımız.”
Bütün Türkiye’de yaraların bir an önce sarılabilmesi için her kesimden insanın ve kurumun gayretli çalışmasını takdir ettiğini ifade eden Yeltekin, “Biz de İhlas Eğitim Kurumları olarak ülkemize katkı sağlamak adına bu darbe girişimine karşı kahramanca karşı koyarak şehit olan vatandaşlarımızın çocuklarına, okullarımızda %100 burs verme kararı aldık. Herkesin kabul ettiği gibi onlar artık bizim çocuklarımız.” ifadelerini kullandı.
Eğitim kurumlarının hedefinin, ülkemizin geleceği için iyi insanlar yetiştirmek olduğunun altını çizen Yeltekin, “Franz Kafka, ‘Mürekkebin kuruduğu yerde kan akar.’ demiş. Eğitim kurumları olarak mürekkebi kurutmamak için var gücümüzle çalışmamız lazım. Biz İhlas Eğitim Kurumları olarak en büyük amacımızın vatanını, milletini seven, değerlerine sahip çıkan iyi insanlar yetiştirmek olduğunu her zaman ifade ediyoruz.” dedi.
İhlas Eğitim Kurumlarının kurucusu merhum Enver Ören’in “Biz Allah korkusu olan, vatanına ve milletine bağlı gençler yetiştirmek istiyoruz.” sözünü hatırlatan Yeltekin, kurum olarak 20 yıldır eğitim politikalarını, bu sözü referans alarak düzenlediklerini vurguladı.
Yeltekin: “Eğitim kelimesinin yanına en çok sevgi yakışır.”
Eğitim kadar eğitimin verilme şeklinin de önemli olduğunun altını çizen Yeltekin, “Rahmetli Enver Ören Beyefendi’nin “Eğitim Gönüllere Dokunmaktır.” sözü bizim için çok önemli. Ben eğitim kelimesinin yanına en çok “sevgi” kelimesinin yakıştığına inanıyorum. Biz, öğretmenlerimizden, öğrencilerini sevmelerini istiyoruz. Ancak bu sayede öğrencilerimizin heves ve isteklerini en üst seviyeye taşıyabiliriz. Öğrencilerimiz okullarımızda sevmeyi öğrenir ve öğrenmeyi severlerse bizden daha mutlusu olmaz.” dedi.
Yeltekin, yaşanan hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimize bir kez daha Allahü Teâlâ’dan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyerek sözlerini sonlandırdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.