Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İHH’dan Suriye’ye Bin 325 Ton UN

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Katar Raf Hayır Kurumu işbirliği ile Suriye’ye bin 325 ton un gönderildi.İHH’nın Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan lojistik merkezinde düzenlenen törende konuşan İHH Genel Sekreteri...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İHH’dan Suriye’ye Bin 325 Ton UN
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Katar Raf Hayır Kurumu işbirliği ile Suriye’ye bin 325 ton un gönderildi.
İHH’nın Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan lojistik merkezinde düzenlenen törende konuşan İHH Genel Sekreteri Yavuz Dede, “Bu süreç içerisinde özellikle Suriye’deki mazlum halkın yanında bulunan Katar Raf Hayır Kurumuna Suriyeliler ve İHH adına teşekkür ediyorum. Bugün 53 TIR yardım çalışmamızı Suriye’ye göndermek üzere buluştuk” dedi.
Sadece yardım TIR’ları ve orada bulunan insanların gıda ve barınma ihtiyaçları dışında aynı zamanda sosyal anlamda yetimlere yönelik çalışmaları olduğunu, desteklerinden dolayı Katar Raf Hayır Kurumuna teşekkür eden Dede, "Yapılmakta olan ve 1000 yetim çocuğun barınacağı yetimhanede çocuklar yetişecek ve Suriye’nin geleceğine yönelik güzel ve örnek bir projeyi beraber hayata geçirmiş olacağız. Bunun yanında ihtiyaçlar devam ediyor. Önümüzdeki aylar içerisinde Katar’dan ayrı yardımların gelmesi için çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.
Katar Raf Hayır Kurumu Genel Başkanı Ayid Al Kahtani, İHH’nın desteği için teşekkür ederek Suriye halkına yardımlarının süreceğini söyledi.
Bu arada, toplam 53 TIR’dan oluşan bin 325 ton un Suriye’nin Halep, İdlib, Hama ve Humus ile çevredeki yerleşim alanlarında ekmek yapımında kullanılmak üzere halka ve fırınlara dağıtılacak. TIR’lardan 30’u bugün Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan çıkış yaptı, kalan TIR’lar ise bu hafta içerisinde çıkış yapacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.