Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İHH’dan Dünya Yetimler Günü’nde Anlamlı Sergi

Uluslararası İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından kabul edilen Dünya Yetimler Günü etkinleri kapsamında Kumbaracı4 Türk İslam Eserleri Sanat Galerisi organizasyonu ile düzenlenen anlamlı hat sanatı sergisinin açılışı 42 ülkeden gelen...

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2016 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2016 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uluslararası İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından kabul edilen Dünya Yetimler Günü etkinleri kapsamında Kumbaracı4 Türk İslam Eserleri Sanat Galerisi organizasyonu ile düzenlenen anlamlı hat sanatı sergisinin açılışı 42 ülkeden gelen yetimler ve yardımsever kurumların teşrifiyle açıldı.
İHH tarafından ilan edilen Dünya Yetimler Günü’nün bu yıl üçüncüsü düzenleniyor. Her yıl Ramazan Ayı’nın 15’i olarak kabul edilen gün kapsamında, Kumbaracı4 Türk İslam Eserleri Sanat Galerisi organizasyonu ile Türkiye’nin ve dünyanın en iyi hat ve tezhip ustalarınca hazırlanan eserlerin sergilendiği bir “Kalemden Kalbe Dünya Yetimler Günü” sergi açılışı ve basın toplantısı gerçekleştirildi. Aralarında Filistin, Suriye, Lübnan, Afganistan, Katar ve Çeçenistan gibi ülkelerden gelen yardımseverlerin de olduğu sergide, Dünya’nın farklı ülkelerinden gelen yetimler de hazır bulundu. Yetimler yararına açılan sergi yardımseverlerden büyük ilgi gördü.
Sergi açılışında konuşan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, "Geçmiş dönemlerde Türkiye’deki yetimhanelerin durumunun da çok kötüydü ve bu durum bizleri rahatsız etti. Bir düğmeye basalım, bir hayır yolu açalım istedik, İslam’ın bize emir budur. Ve yetim çalışmasını başlattık. Bir sistem kurduk. Bu sistem şimdi dünyanın her tarafından imrenilerek bakılan ve takip edilen bir duruma geldi. İstediğimiz rakamlara henüz ulaşamadık. Her ay 85 bin yetime düzenli olarak bakıyoruz, yılda neredeyse bir milyon yetime ulaşabiliyoruz. Ama bu sadece İHH’nın yaptığı bir çalışma. Dünyanın her tarafından belki binlerce kuruluş, aynı faaliyeti yürütüyor. Daha önce Dünya Yetimler Günü yoktu her şey ile ilgili bir gün vardı ama yetimlerle ilgili bir gün yoktu. Hatırlatma yapılmıyordu. Esasen Müslümanlar için her gün, yetim, anne ve babalar günüdür. Ama bir de o gün bir şeyi hatırlatmak ve planlamak, geleceğe taşımak ve inşa etmek için bir girişimde bulunduk. İslam İşbirliği Teşkilatı’na (İİT) başvurarak ’Dünya Yetimler Günü’ ilan edilsin istedik. İİT, başvurumuzu değerlendirdi ve ramazanın 15. gününü ’Dünya Yetimler Günü’ olarak ilan etti. Biz bu günü iki yıldır değerlendiriyoruz. Bir farkındalık oluşsun istiyoruz. Dünya Yetimler Günü dünyanın her yerinde değerlendiriliyor. Türkiye’nin her tarafında yetim iftarları yapıldı. Belediyeler yetim çocukları tespit etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetimler ile ilgili bir çalışma yaptı. Hem Türkiye’de hem de dünyanın çeşitli yerlerinde büyük yetimhaneler yapıyoruz. Mesela şu anda Reyhanlı’da yaptığımız, çoğunluğunun Katarlılar ve diğer kuruluş ile yaptığımız okulumuz dünya da 1 numaralı okul olacak yetimler ile ilgili” diye konuştu" dedi.
Konuşmalardan sonra açıklama yapan Kumbaracı4’ün sahiplerinden Edip Sağlık, İHH ile birlikten “Kalemden Kalbe Dünya Yetimler Günü” sergisi gibi hayırlı bir işi organize etmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek “Ramazan Ayı’nın ikinci haftası Dünya Yetim Haftası olarak kutlanmaya başlandı. Çabalarından dolayı Allah onlardan razı olsun. Bize de yetim haftası kapsamında bu güzel projeyi organize etmek nasip oldu” şeklinde konuştu.
"Kalemden Kalbe Dünya Yetimler Günü Hat Sergisi’nin" kurdelesini yetimler kesti. 43 hattat ve 43 müzehhibin kaleminden çıkan 48 eserin satışından elde edilecek olan gelirin tamamı yetimler için kullanılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.