Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İHA ve Türkiye Gazetesi’nden Vali Toprak’a ziyaret

15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe girişiminde kilit illerden biri olan Malatya’da hainlerin tüm planlarını bozan Malatya Valisi Mustafa Toprak, “Bunlar keneden daha beter mahlukatlardır” dedi.İhlas Holding ve Türkiye Gazetesi Bölge Müdürü...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe girişiminde kilit illerden biri olan Malatya’da hainlerin tüm planlarını bozan Malatya Valisi Mustafa Toprak, “Bunlar keneden daha beter mahlukatlardır” dedi.
İhlas Holding ve Türkiye Gazetesi Bölge Müdürü Celal Koyuncu, İhlas Haber Ajansı Malatya Temsilcisi Cahit Özçelik ve çalışanlar Malatya Valisi Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti. 15 Temmuz darbe girişiminin konuşulduğu ziyarette İhlas Holding Bölge Müdürü Celal Koyuncu, “Sayın Valimiz darbe kalkışmasının olduğu ilk gece müthiş bir özveri göstererek önemli işler yapmıştır” diye konuştu.
Vali Toprak’ın ilk gece aldığı kararlarla birçok olumsuzluğun önüne geçildiğini hatırlatan Koyuncu, “Siz olmasaydınız belki de Malatya’da darbeci hainler birçok vatandaşımızı şehit edecekti. Bu darbe girişimi Allah’ın yardımı ve halkın dik duruşu ile bertaraf edildi. Ben bu vesileyle sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Bundan sonra da görevlerini layıkıyla yerine getireceklerini belirten Koyuncu, “Kurucumuz rahmetli Enver Bey siyasi misyonlar yüklemedi. Biz devlete hizmet adına yola çıktık, kendi bildiğiniz misyonlar dahilinde ve hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
İhlas Haber Ajansı olarak her zaman devletin ve milletin yanında olduklarını ifade eden İHA Malatya Temsilcisi Cahit Özçelik de darbe gecesi ekip olarak halka doğru ve hızlı haber ulaştırmak adına çaba sarf ettiklerini söyledi. İHA’nın çekmiş olduğu birçok görüntü ve fotoğrafın hain darbeyi anlatan sembol görüntüler olduğunu belirten Özçelik, darbe girişimi sırasında tüm ülkede gösterilen başarı ile İHA’nın demokrasinin gizli kahramanı olduğunu söyledi.
15 Temmuz gecesine ilişkin bilgiler veren Vali Toprak ise FETÖ’nün hainlikte ve ahlaksızlıkta sınırı olmadığını ifade ederek, “Halkın içine yapışmış keneden daha beter mahlukatlardır bunlar. Bu olay ülkede belki dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir ihanet. Bu ihanetin karşısında milletin iradesini gücünü temsil eden vatandaşlar vardı. O gecede olayların sıcaklığı ile vatandaşlar 2. Ordu’ya gitselerdi, Allah korusun oradaki hainlerin ateş açması ile çok kötü şeyler olabilirdi” diye konuştu.
Malatya’da güvenlik güçlerinin yaklaşımı ile kötü şeyler yaşanmadan darbe girişiminin kontrol altına alındığını hatırlatan Toprak, darbe girişiminde Malatya’nın hainler için önemli bir nokta olduğunu ifade etti. 2. Ordu Komutanlığı ile 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’nın Malatya’da olması nedeniyle darbeci hainlerin planlarını bu yönde yaptıklarını dile getiren Toprak, “Buranın önemini bildikleri için oradaki hain planları yapanlar, aşama aşama orada böyle bir şey olursa Malatya’daki F4 savaş uçaklarını pist başı yapacaklardı. 7 kaçırılan uçağın buraya getirilmesi, buradan uçakların kaldırılması hepsi bu hain plana dahildi. Allah devletimize milletimize böylesi bir hainliği bir daha yaşatmasın inşallah” diye konuştu.
Günün birlik ve beraberlik günü olduğunu kaydeden Vali Toprak, “Ayrılıkları gayrılıkları bırakarak bu vatanımızın birliği ve bekası için hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Burada Malatya’da tüm katmanlarla birlikte kenetlenme ortaya çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımızın siyasi partileri kabul ettiği gün Malatya’da da demokrasi nöbetinde tüm siyasi partiler ile her kesimden insan güzel bir görüntü verdi. Ve bu birliktelik görüntüsünün tabana yayılması bizim istediğimiz bir olaydı. Çok güzel oldu” ifadelerine yer verdi.
Vali Toprak, ziyaret nedeniyle teşekkür ederek İhlas Haber Ajansı ve Türkiye Gazetesi’ne başarılar diledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.