Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İHA fotoğrafları "Milli İrade" sergisinde

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananları anlatan fotoğraf sergisi düzenledi. İhlas Haber Ajansı ve Anadolu Ajansı fotoğraflarından oluşan sergi, 40 gün boyunca ziyarete açık olacak.“15...

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2016 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2016 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananları anlatan fotoğraf sergisi düzenledi. İhlas Haber Ajansı ve Anadolu Ajansı fotoğraflarından oluşan sergi, 40 gün boyunca ziyarete açık olacak.
“15 Temmuz Milli İradeye Saygı” sergisinin açılışı AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden tarafından yapıldı. Açılışa çok sayıda vatandaş da katıldı. Açılış öncesinde bir konuşma yapan Rektör Acer, “Türk milletinin çok yakın zamanda verdiği demokrasi mücadelesinin somut bir eser haline getirmek ve bunu Çanakkale’yi ziyaret eden herkesle paylaşmak için ‘15 Temmuz Milli İradeye Saygı’ sergisini gerçekleştirmeyi arzuladık. Arkadaşlarımız çalıştılar. Hem Türkiye genelinden, hem de Çanakkale özelinden toparlayabildiğimiz o unutulmaz kareleri, sizlerin görmesi için ziyaret etmesi için, hatırlaması için ve özellikle de unutmaması için bir sergi kapsamında bir araya getirdik” dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Turan ise, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yapılacak her türlü hayırlı adıma destek olmanın en büyük bahtiyarlık olduğunu belirterek, “Kurulduğumuzdan bu yana aşağı yukarı 10 yılda bir ara verildi. Hep farklı zamanlarda farklı metotlarla demokrasimize, milli irademize engel olundu. 27 Mayıs oldu. O zamanki Başbakanımız rahmetli Menderes idam edildi. Ancak o zaman darbe girişiminde bulunanlara karşı toplumun tümünün duru demesi bir tarafa özellikle kendisini aydın diye ifade eden, kendisini toplumun sözüm ona daha farklı yerinde olduğunu iddia eden bir takım insanlar, üniversitelerimizin bir kısmı maalesef tam aksine darbenin karşısında olmak yerine darbenin yanında olup, o zamanki adımları destekleyen, o zamanki adımlara aman ne iyi yaptılar diyen, o zamanki yanlışları da meşrulaştıran yazılar yazdılar, törenler yaptılar. 80 darbesi oldu. Benzer görüntüler oldu. 28 Şubat oldu. Maalesef darbeye alkış tutan, darbeyi öven yazılarıyla, flamalarıyla dolaşan sözüm ona aydınlar, profesörler, aydınlar oldu. Ama 15 Temmuz’da ne kadar gurur duysak azdır. Ne kadar hamt etsek azdır. Tüm dünyaya bir demokrasi dersi verildi. Bu milletin iman dolu göğsünün nasıl sonuç alabileceği, nasıl ağır silahlara karşı, nasıl tanklara, tüfeklere karşı cevap verilebileceğini tüm dünyaya gösterdi” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Çanakkale İl Müftüsü İbrahim Öcüt tarafından dua edildi. Kurdele kesilmesinin ardından davetliler sergiyi gezdi. 15 Temmuz darbe gecesi ve sonrasında gerçekleştirilen demokrasi nöbetlerinden 100 fotoğrafın yer aldığı sergi, Sürekli Eğitim Merkezi’nde 40 gün boyuncu açık kalacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.