Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İgiad, Samsun Ziyaretlerini Tamamladı

İGİAD, Anadolu ziyaretleri kapsamında gerçekleştirdiği il ziyaretlerine, daha önceden programına aldığı Samsun’u da ekledi.Türkiye İktisâdi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) yönetim kurulu başkanı Ayhan Karahan ve beraberinde...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İGİAD, Anadolu ziyaretleri kapsamında gerçekleştirdiği il ziyaretlerine, daha önceden programına aldığı Samsun’u da ekledi.
Türkiye İktisâdi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) yönetim kurulu başkanı Ayhan Karahan ve beraberinde ki heyet, yapılan görüşmeler de Samsun Sanayici ve İş Adamları Derneği (SAMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yalgın, MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Selim Sağ, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murioğlu’nu makamlarında ziyaret etti. Samimi bir ortamda geçen görüşmede İGİAD’ın yaptığı faaliyet ve projelerden bahsedildi. İGİAD heyeti Samsun Müftüsü Veysel Çakı, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan’ı da makamlarında ziyaret etti.
İGİAD’tan yapılan açıklamaya göre, görüşmelerde; İş ahlakı açısından Türkiye’de borç alacak ilişkisinde borca sadakat zayıflamıştır. Tüketici ürün reklamında en çok aldatılmaktan şikayetçi oluyor. İGİAD, İş Ahlakı Raporuna göre İş Ahlakındaki dini inançtan kaynaklı hassasiyet 2008-2013 yılları karşılaştırıldığında 4 basamak gerilemiştir. Dindarlar dünyevileşmeyi yeni bir yaşam biçimi ve din anlayışı olarak kendilerince meşrulaştırmaktadırlar. Mümin kendinden zarar gelmeyeceğinden emin olunan kişidir. Bu kişinin başında bulunduğu işletmede güvenle alışveriş yapılan yerdir. Her birimiz kendimize bir ajanda oluşturalım kendisinden zarar gelmeyeceğinden emin olduğumuz dostlarımızı yazalım sayfa dolarsa sınıfı geçtik dolmazsa sınıfta kaldık demektir. Dindar nesil yetiştirirken içini ahlakla dolduramazsak amaca ulaşmış olmayız. Bir insanın gece teheccüd kılması nafile oruç tutmasından ziyade o kişinin yalan söylememesi sözünde durması dürüstlüğü bizi ilgilendirmelidir. İGİAD, İş Ahlakı ilkelerinde bir kişide bulunması gereken vasıfların başında samimiyet doğruluk ve iyilik üzere olması gelmektedir. Bir ürünün elde edilmesinde emek verenlerin hakkının ödenmiş olması o ürünün organik; hijyenik veya sağlık sertifikalarına sahip olması kadar önemlidir. İGİAD, Ürün etiketinde ’Bu ürün emeğin hakkı ödenerek üretilmiştir’ ibaresinin yer almasını istemektedir. Girişimci işini müşteriyi bekleyerek değil müşteriye ulaşarak geliştirir. Kişinin yaptığı işin hakkını vererek yapması işinin emeğinin hayrıdır.İş Ahlakı bakımından Ahireti kazanmamız için işgörenlerimizin bizim imtihanımız olduğunu bilmeliyiz. İGİAD’ın Onurlu Yaşam, Onurlu İnsan için belirlediği İnsani Geçim Ücreti (İGÜ) rakamı İstanbul İçin bin 950 TL dir. Türkiye ortalaması bin 542 TL olup en düşük bölge bin 347 TL ile Batı Karadeniz’dir gibi hususlara vurgu yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.