Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Iğdırlılar darbe girişimine karşı meşale bayraklarla yürüdüler

Iğdır’da binlerce vatandaş ve kamu çalışanları darbe girişimine meşale ve bayraklarla yürüdüler.Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)’nun darbe girişimine karşı binlerce Iğdırlı binlerce kişi ellerinde...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 04:38
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 04:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Iğdırlılar darbe girişimine karşı meşale bayraklarla yürüdüler
Iğdır’da binlerce vatandaş ve kamu çalışanları darbe girişimine meşale ve bayraklarla yürüdüler.
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)’nun darbe girişimine karşı binlerce Iğdırlı binlerce kişi ellerinde meşale ve Türk Bayrakları ile yürüyüşe geçtiler.
Iğdır İl Mili Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği Tansu Çiller Caddesi üzerinde başlayan yürüyüş, Zübeyde Hanım Bulvarı’ndan, Atatürk caddesi üzerinde bulunan Hükümet Konağına kadar devem etti.
Sık sık FETÖ Terör örgütü karşıtı sloganlar atan kalabalık ülke demokrasisine karşı yapılan darbe girişimini kınadılar.
Mitinge Iğdır Valisi Ahmet Turgut Alpman, Iğdır Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Kahraman dikmen, Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Iğdır Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Murat Demirkıran ve siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.
Okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşma açılış konuşması yapan Iğdır İl Milli Eğitim Müdür Hakan Cırıt, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Malazgirt’de ve Kurtuluş savaşından dünyaya destanlar yazan dedelerin torunları bu gün alanlarda demokrasisini sahip çıkarak cihan bir kez daha örnek olmuş olduklarını vurguladı.
15 Temmuz zaferinin en az bu kutlu zaferle kadar büyük bir zafer olduğuna dikkat çeken Cırıt, “Bizim milletimiz ecdadımıza layık olmak için mücadele etti. Tankın gücü halkın gücünü yenemedi. Bu millet gücünü halktan almıştır. Bu gün çocuklarımız rahat okullarına raht gidebilecekse, rahat sokaklar da özgürce dolaşabiliyorsak, maaşımızdan bir kısmı himmet adı altında başkalarının zimmetin geçmiyorsa, meclisin kapıları açıksa, ibadetimiz raht bir şekilde yapabiliyorsak, kurşunlara göğüs geren tankların altında yatan bu azizi milletin şehitlerinin ve gazilerin sayesindedir. Bütün dünya bu milleti hayranlıkla izledi! Sinsice devletin arkasından hançer vurmak istediler; istisnasız her darbe kötüdür. Ancak hiçbir darbede 15 Temmuz da ki gibi sinsice alçakça ve haince olmamıştır. Hiçbir darbe kökü dışarıdan hoca kılıklı bir hain tarafından yönetilmemiştir. Hiçbir darbe halkın üzerine kurşun sıkmamıştır, havadan halkın ve meclisin yani milletin iradesinin üzerine bomba yağdırmamıştır. Bunlar amacına ulaşmak için ‘her şey mübahtır’ diyen Haşhaşilerdir “dedi.
Demokrasi nöbetinin bu gün 20’inci gününde olduğumuzu anımsatan Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman da konuşmasında, “Yine bu gün bu meydanı doldurdunuz Allah sizden razı olsun. Bu gün bu darbe girişimi püskürtülmüşse bu aziz milletin tepkisi ile olmuştur. Halkımız yurdun her beldesinde bu haklı tepkisini göstermiştir. Bunun Kars’ta izlediğimiz bir görüntüde Sarıkamış’da da gördük, Iğdır’da gördük Türkiye’nin her yerinde gördük,. Ben bu darbe girişimine karşı duran bu duruşunuz selamlıyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.