Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Iğdır’da binlerin dev bayraklı demokrasi yürüyüşü

Iğdır’da binlerce vatandaş, darbe girişimine 200 metrelik bayrakla demokrasi yürüyüşü düzenledi.FETÖ’nün darbe girişimine karşı demokrasi mitingine katılan binlerce Iğdırlı, ‘tek yürek’ olarak ellerinde 200 metrelik dev bayrak...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2016 23:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2016 23:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Iğdır’da binlerce vatandaş, darbe girişimine 200 metrelik bayrakla demokrasi yürüyüşü düzenledi.
FETÖ’nün darbe girişimine karşı demokrasi mitingine katılan binlerce Iğdırlı, ‘tek yürek’ olarak ellerinde 200 metrelik dev bayrak ve bayraklarla yürüyüşe geçtiler. Iğdır Emniyet Müdürlüğünün organize ettiği Tansu Çiller Caddesi üzerinde başlayan yürüyüş, Zübeyde Hanım Bulvarı’ndan, Atatürk caddesi üzerinde bulunan Hükümet Konağına kadar devem etti.
Sık sık FETÖ Terör örgütü karşıtı sloganlar atan kalabalığa evlerinin çamlarına Türk bayrağı asan binalardaki vatandaşlarda balkonlara çıkar destek verdiler.
Mitinge Iğdır Valisi Ahmet Turgut Alpman, Iğdır Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Kahraman Dikmen, Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Iğdır Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Murat Demirkıran ve siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.
Program Konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Tutulmaz, kalabalığı selamlayarak başladığı konuşmasında, bugün Iğdır’ın bütün renklerinin bir arada görme sevinci içerisinde olduğunu belirtti. Tutulmaz, “İşte bugün AK Parti’si ile MHP’lisi ile ve diğer siyasi partilisi ile yine Iğdır’ımız birlik ve beraberliğine, kardeşliğine, bayrağına, toprağına ve vatanına olan sevgisini beraber ortaya koymuştur. Ben bu dayanışmanızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
MHP Iğdır İl Başkanı Üstün Eğrice de bunun bir ihtilal girişimi olmadığının, bunun bir terör saldırısı olduğuna vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdü:
“Bu halkımıza, demokrasimize yapılmış bir terör saldırısıydı! Bunun başındakiler Emperyalist güçler; başta Amerika ve sonrasında piyonu Fethullah Gülen’dir. Bu vatan öyle kolay kazanılmadı ki, üç beş çapulcuya bırakılsın. Bu vatanın her toprağında her karşında kanımız var. Öyle bir avuç çapulcuya da bırakılmaz” şeklinde konuştu.
Programa katılan vatandaşlar ise yaptıkları açıklamalarda; ülkenin birlik ve beraberlik için ve Cumhurbaşkanı Başkomutan Erdoğan’ın verdiği emriler doğrultuna yürüdüklerini ve yürümeye devam edeceklerini söylediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.