Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Iğdır Pamuk Dağı Geçidinde Kar Ve Tipi Esareti

Iğdır-Doğubeyazıt karayolunun Ağrı Dağı ile Pamuk Dağı geçidinde aşırı kar yağışı nedeniyle mahsur kalan sürücülerin imdadına Karayolları ekipleri yetişti.Iğdır-Doğubeyız karayolunun 25. kilometresindeki Pamuk Dağı ile Ağrı...

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2016 22:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2016 22:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Iğdır-Doğubeyazıt karayolunun Ağrı Dağı ile Pamuk Dağı geçidinde aşırı kar yağışı nedeniyle mahsur kalan sürücülerin imdadına Karayolları ekipleri yetişti.
Iğdır-Doğubeyız karayolunun 25. kilometresindeki Pamuk Dağı ile Ağrı Dağı arasındaki geçitte öğleden sonra etkili olan aşırı buzlanma, yoğun tipi ve kar nedeniyle ulaşım güçlükle sağlandı. Karla mücadele ve tuzlama çalışması başlatan Karayolları ekipleri, yolda mahsur kalan TIR’ları iş makinesi yardımı ile çekerek kurtardılar.
Bölgede yürütülen çalışmalar ile ilgili gazetecilere bilgi veren Karayolları 129. Şubesi Ekip Şefi Umut Yavuz, Iğdır’ı Doğubayazıt’a bağlayan 1600 rakımlı Pamuk Dağı geçidinde ulaşımın sorunsuz sürdürülmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Yavuz, “Karla mücadele ve yol açma çalışmalarının yanından özellikle kış şartlarına hazırlıksız yakalanan, mahsur kalan araçları iş makinesi yardımı ile çekerek kurtarma çalışmaları da sürdürüyoruz. Buradaki çalışmalar aralıksız sürdürülecektir” dedi.
Yolda aracı ile mahsur kalan TIR sürücü Aydın Turan ise, İran’dan geldiğini, aniden tipide mahsur kaldığını, Karayolları ekiplerinin yardımı ile kurtarıldığını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.