Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İftarlık Gazoz Filminin Yönetmeni Ve Oyuncuları Tekirdağlılarla Buluştu

Yönetmenliğini Yüksel Aksu’nun yaptığı “İftarlık Gazoz” filminin oyuncuları ve Yönetmen Yüksel Aksu, Tekirdağ’da Tekira AVM’de sinemaseverlerle buluştu.Yönetmenliğini Yüksel Aksu’nun yaptığı ‘İftarlık Gazoz’ filminde rol...

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2016 20:34
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2016 20:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İftarlık Gazoz Filminin Yönetmeni Ve Oyuncuları Tekirdağlılarla Buluştu
Yönetmenliğini Yüksel Aksu’nun yaptığı “İftarlık Gazoz” filminin oyuncuları ve Yönetmen Yüksel Aksu, Tekirdağ’da Tekira AVM’de sinemaseverlerle buluştu.
Yönetmenliğini Yüksel Aksu’nun yaptığı ‘İftarlık Gazoz’ filminde rol alan Berat Efe Parlar, Ümmü Putgul ve Yilmaz Bayraktar Tekirdağ’da sinemaseverlerle bir araya geldi. Tekirdağlı izleyicilerine film hakkında bilgi veren Yönetmen Aksu, kısa da bir basın toplantısı gerçekleştirdi.
Düzenlenen basın toplantısı ve galaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da katıldı.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekira AVM’nin ortaklaşa düzenlediği organizasyon, Tekira AVM’de gerçekleşti. Öncelikle basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Aksu, film hakkında bilgiler de verdi.
İlk olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi adına açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Oral Karakaya, “Biz öncelikle İftarlık Gazoz filminin ekibini Tekirdağ’da ağırlamaktan onur duyuyoruz. Tabi filmi izlemiş olanlar filmin değerini daha iyi biliyorlar. Birazdan izleyecekler ya da bundan sonra izleyecek olanlar, filmde verilen mesajlar çok etkileyici. Özellikle izleyicilerden alınan tepkiler çok olumlu. Ben başta yönetmenimiz Yüksel Aksu ve oyuncularına, yapımcısına, bu filmde emeği geçen tüm sinema emekçilerine teşekkür ediyorum. Davetimizi kırmayarak, Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesine geldikleri için memnuniyetimi ifade etmek istiyorum” dedi.
“TEKİRDAĞ KÖFTE’Sİ İÇİN BURAYA GELDİM”
Oral Karakaya’nın çocukluk arkadaşı olduğunu söyleyen Yönetmen Aksu, “Oral’ın hatırı da bizim için önemlidir, ancak ben Tekirdağ Köfte’si için buraya geldim” diyerek katılımcıları güldürdü.
Film hakkında açıklamalarda bulunan Aksu, filmin politik teması olduğunu ancak, filmin politik bir güldürüden ziyade karnavalesk, karnaval tadında bir sinema olarak gördüğünü belirtti. Aksu, “Politik güldürü veya politik dram, yapıyorum. Fakat politika denilen şey, gündelik yaşam ve siyasal partilerle sınırlı olmayan bir şey. ”İnsan politik bir varlıktır” diyen Aristotales’in tanımına inanan birisiyim” ifadelerini kaydetti.
Ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Turizm denince, Tekirdağ iki tane denize komşu olan 6 ilden bir tanesi. Marmara Denizi ile 135 kilometre sınırımız var. Karadeniz ile Saray’da 2,5 kilometre sınırımız var. Bu bölge her türlü turizme açık. Allah çok güzel tabii güzellikler vermiş. Birçok turizm imkanımız var. Bütün bunlar içerisinde, biz de büyükşehir olarak daha büyük çapta tanıtım filmleri için değerli sanatçılardan, değerli yönetmenlerden istifade edeceğiz. Gelecek günlerde bu konu gündeme gelecek” ifadelerini kullandı.
Basın toplantısı sonrasında, “İftarlık Gazoz” filminin galası Tekira AVM Cinemaximum’da yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.