Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İdil’e Dönüş Sürüyor

Sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kaldırıldığı Şırnak’ın İdil ilçesindeki evlerine dönen vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Ev ve iş yerlerinin kullanılamaz hale geldiğini gören vatandaşların...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kaldırıldığı Şırnak’ın İdil ilçesindeki evlerine dönen vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Ev ve iş yerlerinin kullanılamaz hale geldiğini gören vatandaşların dramı yürek burktu.
Teröristlerin kazdığı hendek, kurduğu barikat ve tuzakladıkları patlayıcılar yüzünden 16 Şubat’ta sokağa çıkma yasağı ilan edileceğinin duyurulması üzerine binlerce vatandaş ilçeden göç etmişti. Göç eden vatandaşlar, yasağın bugünden itibaren kısmi olarak kaldırılmasıyla birlikte, ilçelerine geri dönmeye başladı. İlçe girişlerinde oluşturulan kontrol noktalarında kimlik kontrolünden geçirilen ve uzun kuyrukların ardından içeriye girebilen vatandaşlar, hemen evlerine ve iş yerlerine koştu. Yerle bir olan birçok binanın önünden geçerek, evlerine doğru endişe ile yürüyen vatandaşların çoğu, yol boyunca evlerini sağlam görmenin umudu ile ilerledi. Ancak gördükleri tablo, vatandaşlara büyük şaşkınlık yaşattı. Evlerinin yerle bir olduğunu gören vatandaşların dramı yürek burktu.
Çaresizce evinin önünde bekleyen ve mağduriyetinin görüntülenmesini istemeyen bir vatandaş, “Keşke ilçeye gelmeseydik. Bir umudumuz vardı. Ancak şimdi ne yapacağımızı bilmiyoruz. Evimiz yerle yeksan olmuş. Eşyalarımız yine öyle. Ne yapacağız, nereye gideceğiz? Bizimle aynı durumda olan bir sürü insan var. Yazıktır, günahtır. Günlerdir Mardin’deki akrabalarımızın evindeydik. Şimdi yine başkasının evine gideceğiz. Çocuklarımız huzursuz, biz huzursuzuz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.