Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İdil’de Evleri Zarar Gören Vatandaşlar Camilerde Kalıyor

Şırnak’ın İdil ilçesinde evleri zarar gören vatandaşlar, yaşamlarını camilerde kalarak sürdürüyor.Şırnak’ın İdil ilçesinde 44 gün süren sokağa çıkma yasağı süresince gerek çatışmalar gerekse teröristlerin tuzakladığı el...

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şırnak’ın İdil ilçesinde evleri zarar gören vatandaşlar, yaşamlarını camilerde kalarak sürdürüyor.
Şırnak’ın İdil ilçesinde 44 gün süren sokağa çıkma yasağı süresince gerek çatışmalar gerekse teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcıların infilak etmesi sonucu evleri zarar gören vatandaşların dramı yürekleri burkuyor. Birçok vatandaş, yakınlarının yanına yerleşirken, çok sayıda vatandaş, yasağın kaldırılmasıyla birlikte döndükleri ilçeyi terk etti. Gidecek yerleri olmayan vatandaşlar ise camilere yerleşti.
İlçenin Turgut Özal Mahallesi’nde ikamet eden ve evlerinin zarar görmesi nedeniyle eşi ve çocuklarıyla birlikte camide kalan Emine Varlı, çaresizce beklediklerini anlattı. Konuşurken gözyaşlarına boğulan Varlı, “Evim, eşyalarım yandı. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Perişan olduk ama yine de keşke kimse ölmeseydi. Çaresiziz ama ev yine yapılır. İnsanlar ölmeseydi keşke” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.