Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İdareci ve Bürokratlar Birliği’nden “Milli Savunma Üniversitesi” açıklaması

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği üyeleri, yeni açılacak olan Milli Savunma Üniversitesi’ne şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in isminin verilmesi için imza kampanyası başlattı.İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği üyeleri, kapatılan...

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2016 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2016 08:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği üyeleri, yeni açılacak olan Milli Savunma Üniversitesi’ne şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in isminin verilmesi için imza kampanyası başlattı.
İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği üyeleri, kapatılan askeri okulların yerine açılacak olan Milli Savunma Üniversitesi’ne 15 Temmuz gecesi darbeci General Semih Terzi’yi alnından vurarak Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın darbeciler tarafından ele geçirilmesine engel olan şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in ismin verilmesi için imza kampanyası başlattı. İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada, “15 Temmuz meşum darbe kalkışmasının hemen başında aldığı emri canı pahasına uygulayarak darbeci General Semih Terzi’yi alnının ortasından vuran ve Gölbaşı’nda bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın ele geçirilmesine engel olan şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in ismi yeni kurulacak üniversitede yaşatılmalı. Bu üniversitede yetiştirilecek bütün askerlerin bu şehidimizin yüksek ideallerine sahip olarak yetişmelerine ilham kaynağı olmalıdır. Bu girişim sadece şehidimizin aziz hatırasına bir vefa olmakla kalmayacak, aynı zamanda başta askerlerimiz olmak üzere yeni yetişen nesillerin kahraman bir rol modeli edinmelerine de vesile olacaktır. Şehitlik mefkuresi hususunda farkındalık kazanan Türk Silahları Kuvvetleri mensupları ile nihaye milli birlik ve dirliğimizin, bağımsızlığımızın teminatı olacaktır” denildi.
Milli Savunma Üniversitesi’nin şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in isminin en güzel yaşatılabileceği yer olduğu vurgulanan açıklamada, “Birçok yükseköğretim kurumunda üst düzey devlet yöneticilerinin isimleri yaşatılmaktadır. Halka daha yakın bir sosyal tabakadan olan bir astsubayın isminin de bir yükseköğretim kurumuna verilmesi, halka duyulan saygı göstergesi olması açısından ayrı bir önem taşımaktadır. İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği olarak kahraman şehidimizin isminin yaşatılabileceği en manidar kurumun Milli Savunma Üniversitesi olduğunu düşünüyor ve sizleri bu kampanyayı imza etmeye davet ediyoruz” ifadeleri yer aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.