Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İdareci Ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can:

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can, “Batılı ülkeler, ABD başta olmak üzere diğer dünya ülkeleri Fransa’da ve Belçika’da yaşanan terör olaylarına karşı gösterdiği tepki ve duyarlılığı maalesef belli...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 18:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can, “Batılı ülkeler, ABD başta olmak üzere diğer dünya ülkeleri Fransa’da ve Belçika’da yaşanan terör olaylarına karşı gösterdiği tepki ve duyarlılığı maalesef belli coğrafyada yaşanan terör eylemleri ve savaşlara karşı göstermeyerek üzüntülerini belirten açıklamaları da samimiyetten uzak sadece rutin bir harekettir” dedi.
Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Can, yaşanan terör olaylarının daha çok belli coğrafyada meydana geldiğini, başta ABD, Rusya, AB ülkeleri ve diğer dünya devletlerinin terörü desteklediklerini; bu ülkelerin yıllardır terör ve savaşla gözünü açamayan belli coğrafyadaki insanların acılarına duyarsız, keyfi, önyargılı yaklaştıklarını, Avrupa ülkelerinde yaşanan terörist eylemlere karşı tepki gösteren ABD, Rusya ve Avrupa ülkelerinin çifte standart göstererek çok yüzlü bir duruş sergileyerek aynı durum karşısında Asya, Ortadoğu, İslam ülkelerine; Türkiye’ye, Pakistan’a, Suriye’ye, Filistin’e, Mısır’a, Irak’a gösterilmediğini ifade etti. Can, “Daha önce daha fazla insan hakları ve demokrasi adına Irak’a müdahale ederek adeta insanlıktan öte davranışları sergileyen ABD, Rusya, Avrupa ülkeleri ve diğer ülkeler yine daha fazla insan hakları adına bir zamanlar arkalarında bulundukları Kaddafi gibi liderleri ortadan kaldırarak aynı düşüncelerle Arap Baharı ile adeta Asya ve Ortadoğu, İslam ülkelerine çeki düzen vererek insanlık adına tarihin silinmez sayfasını kan ve gözyaşına koymuşlardır” değerlendirmelerinde bulundu.
“ADLARI NE OLURSA OLSUN TERÖR ÖRGÜTLERİNİ ELBETTE LANETLİYORUZ VE LANETLEMENİN DE ALIŞILMIŞ OLMASINDAN DA RAHATSIZLIĞIMIZI BELİRTMEK İSTİYORUZ”
“Bu ülkeler balinalara, köpeklere, gösterdikleri yakınlığı mültecilere, Türkiye’deki sivillere, Pakistan’da parkta oynayan çocuklara gösterememiştir” diyen Can, şunları kaydetti:
“Maalesef belli bir coğrafya savaşı yaşarken Türkiye ve Pakistan gibi ülkelerde de terörist eylemler desteklenerek iç savaş çıkartılmaya çalışılmaktadır. HDPKK, PYD, YPG, IŞİD, DAİŞ, Taliban... Adları ne olursa olsun terör örgütlerini elbette lanetliyoruz ve lanetlemenin de alışılmış olmasından da rahatsızlığımızı belirtmek istiyoruz. Terör örgütleri kadar, terörü destekleyerek onlara her türlü desteği sağlayan, terör örgütlerini örgüt kabul etmeyen ABD, Rusya, İsrail, Avrupa ülkeleri, Suriye, İran gibi terör örgütlerini destekleyen ülkeler, teröristlerin işbirlikçileri, ülke içerisindeki ve dışındaki hainler bir o kadar sorumludur. Vahim olan da Türkiye’nin ve özellikle sivillerin tercih edilmesidir. Bir diğer vahim durum da bazı ülkelerin Türkiye ile ilgili terör eylemleri ile ilgili olarak kendi vatandaşlarını uyarmasıdır.”
“ABD VE BATILI ÜLKELERİNİN ASIL MAKSATLARI KENDİ ÜLKE ÇIKARLARINI KORUMAKTIR”
Can, “HDPKK, PYD, YPG, IŞİD, DAİŞ, Taliban… Ve buna bağlı terörist örgütler ABD, Avrupa ülkeleri, İsrail, Rusya ve diğer dünya ülkelerinin zaman ve mekanla farklı şekillerde kurarak silah ve birçok yönden desteklemektedir. Terör örgütü ASALA’nın Türkiye’deki ismi HDPKK, Suriye ve Irak’taki, Ortadoğu’daki ismi PYD’dir. PKK ve PYD maalesef ABD ve Avrupa ülkelerinde terör örgütü olarak kabul edilmemekte, hatta bu örgüt desteklenmektedir. Terör örgütü katliamları sonrası da samimiyetten, inanmaktan yoksun açıklamalar yapılmamaktadır. Ne fark eder Belçika’da terörün adı DAEŞ, Pakistan’da Taliban’dır. Değişen ne, farklılık nerede? Rusya ile HDP’nin, PKK’nın ne alakası var ki Rusya’da büroları var. Büyük devletlerin başta Asya ülkeleri, Ortadoğu ülkeleri olmak üzere özellikle İslam ülkelerini hedef aldıklarını, daha fazla demokrasi ve insan hakları adına müdahale edilen ülkelerin savaş ve bölünmelerle karşı karşıya geldiğini ABD ve Batılı ülkelerin asıl maksatları kendi ülke çıkarlarını korumaktır” ifadelerine yer verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.