Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İçişleri Bakanı Ala:"Türkiye sınırları içerisinde milletin verdiği yetkiyi kimse milletin aleyhine kullanamaz"

İçişleri Bakanı Efkan Ala, belediyelerin görevlerinin milletten aldıkları oyu hizmete çevirmek olduğunu belirterek, "Kim bu hizmete çevirmeyi bir tarafa bırakıp devletin ve milletin imkanları hele hele araçlarını terör örgütlerine bombalı...

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İçişleri Bakanı Efkan Ala, belediyelerin görevlerinin milletten aldıkları oyu hizmete çevirmek olduğunu belirterek, "Kim bu hizmete çevirmeyi bir tarafa bırakıp devletin ve milletin imkanları hele hele araçlarını terör örgütlerine bombalı saldırıda bulunsun diye bir şekilde buna imkan sağlarsa tahsis ederse bunun gereği derhal yerine getirilir. Nitekim getirilmiştir" dedi.
Erzurum’da düzenlenen güvenlik toplantısına başkanlık eden İçişleri Bakanı Efkan Ala, daha sonra Tortum ve Oltu ilçelerini ziyaret etti. Bakan Ala, Tortum ilçesini ziyareti sırasında terör eylemleriyle ilgili bağlantıları bulunduğu iddia edilen belediye başkanlarının görevden alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Bakan Ala, "Bu konuda soruşturma açtığımız belediye başkanlarını meclis üyelerini görevinden uzaklaştırıyoruz. Dün yapılan da Mazı Dağı’ndaki patlamada değerlendirmelere göre ciddi problemler vardır. Orada belediyenin bir kamyonu kullanılmış. Bu olacak iş değildir. Buna fırsat veren kim olursa olsun gereği yapılır. Gereği yapılmıştır. İçişleri Bakanlığından. Bizim tarafımızdan görevinden uzaklaştırılmıştır. Bu top yekün bir mücadeledir. Terörle mücadele küresel bir sorun haline gelmiştir. Uluslararası işbirliği yapılması gereken bir boyuta gelmiştir. Türkiye sınırları içerisinde milletin verdiği yetkiyi kimse milletin aleyhine kullanamaz. Kullanırsa da gereği yapılır. Şimdiye kadar 26 belediye başkanı bu şekilde uzaklaştırılmıştır. Seçilmiş olmak milletin arzu ve isteklerini de beraberinde getirir. Sorumsuz davranmayı gerektiremez. O bakımdan hele hele millete karşı bu terör saldırılarına karşı dik duracak orda seçilenler olmalıdır. Bahane uyduruyorlar. Kurnazlık yapıyorlar. Soruşturmalarda bunlar ortaya çıkıyor" diye konuştu.
Oltu’da coşkulu karşılama
Oltu ilçe merkezine girişte çevre yolu kavşağında kalabalık tarafından karşılanan Bakan Efkan Ala, uzun bir araç konvoyu ile ilçe merkezine geldi. Konvoyu karşılayan minik bir kız Bakan Ala’ya çiçek sunarken, Oltu 25 Martspor Başkanı ve aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi Ahmet Zengin Bakan Ala’ya Oltu 25 Martspor’un formasını hediye etti.
Bakan Ala ve beraberindekiler daha sonra yemek için Uzunyaylalar Cağ Kebabı Salonuna geçti.
Baba ocağı Oltu’da yapımına devam edilen Oltu Hükümet Konağı binası inşaatı ve diğer yatırımları gezecek olan Bakan Ala, daha sonra babası Temel Ala ve annesi Gönül Ala’yı ziyaret edecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.