Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İBB’den Zeytinburnu’ndaki kurbanlıklara tam not

Zeytinburnu Belediyesi kurban satış ve kesim alanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü tarafından kalite belgesi ile ödüllendirildi. İBB tarafından belirlenen...

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2016 08:33
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2016 08:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zeytinburnu Belediyesi kurban satış ve kesim alanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü tarafından kalite belgesi ile ödüllendirildi. İBB tarafından belirlenen kriterlere uygunluk sağlayan merkezde vatandaşlar gönül rahatlığı ile kurbanlıklarını alırken, satışlardan memnun kalan satıcıların ise yüzleri güldü.
Zeytinburnu Belediyesi, Kurban Bayramı hazırlıklarını günler öncesinden tamamladı. Anadolu’nun dört bir yanından gelen binlerce küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık, veteriner hekimler tarafından sağlık kontrollerinden geçirilerek alana yerleştirildi. Merkezefendi’de bulunan kurban satış ve kesim alanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü tarafından kalite belgesiyle ödüllendirildi. İBB tarafından belirlenen bir çok kritere uygunluk gösteren merkezde vatandaşlar, kurbanlıklarını gönül rahatlığı ile satın alırken, zamandan da tasarruf etti.
Satışlar satıcıların da yüzünü güldürdü
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurban pazarlarında kıyasıya pazarlıklar da başladı. Geçen yıla oranla yükselen fiyatlar satışları etkilemedi. Bu durum satıcıların yüzünü güldürürken bazı satıcılar daha ilk günlerden kurbanlık satmanın sevincini yaşadı.
Kurban Bayramı’nda kesim hizmeti
Belediye tarafından alana yerleştirilen kurban kesim ünitelerinde bayram boyunca vatandaşlara hizmet verilecek. Ünitelerde eğitimli personellerce saatte 36 büyükbaş ve günde bin adet küçükbaş kurbanlık kesilebilecek. Böylece Kurban Bayramı’nın maneviyatına gölge düşüren manzaraların da önüne geçilmiş olacak.
"Burada bulunan bütün hayvanların kontrolleri yapıldı"
Merkezde bulunan hayvanların kriterlerine bakıldığını belirten Veteriner Hekim Emre Özkul, "Bu kriterlerde büyükbaş hayvanların dişlerine bakıyoruz. En az 2 kalıcı diş olmalı. Küçükbaş hayvanlarda da anne baba olabilme kriterlerine bakıyoruz. Genel sağlık durumlarına bakılıyor. Buradaki bütün hayvanların kontrolleri yapıldı. Burada bulunan hayvanların sağlığı ile ilgili şuana kadar herhangi bir problemle karşılaşmadık" dedi.
"Vatandaşlarımız inşallah buradan memnun ayrılır"
21 bin metrekare alan üzerine inşa edilen dev kurban satış ve kesim merkezi hakkında bilgiler veren Zeytinburnu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Muhlis Bakırtaş, "Burası 21 bin metrekare alan üzerine kurulu bir alan. 30 çadırımız küçükbaş, 120 çadırımız büyükbaşa ayrılmış durumda. Yaklaşık olarak 8 bin hayvan bulunuyor. Büyükşehir Veteriner Daire Başkanlığı’ndan yapılan değerlendirmede 95 puan aldı burası. Burası ilk olmasına rağmen şartlarımız çok iyi. Zabıtalarımız, veterinerlerimiz ve teknik elamanlarımız alanda çalışmalarına devam ediyor. Alt yapı, üst yapı ve sosyal yapılarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. 4 ayrı kesim ünitemiz mevcut. Vatandaşlarımız inşallah buradan mutlu ayrılır" diye konuştu.
Satışlardan memnun olduğunu belirten satıcı, Metin Kapıcıoğlu, "Satışlarımız güzel. Buradaki hizmetten memnunuz. Küçükbaş hayvanlarımız 750 ile bin 300, bin 400 arasında değişiyor. Büyükbaşlarda da 7 buçuk ile 14 bin 15 bin arasında değişiyor. Şuanda büyükbaş hayvan çok satıyor. Bayrama yakında küçükbaş satışlar artıyor" şeklinde konuştu.
"Kurbanlıkların bayrama kalmayacağını düşünüyorum"
Kastamonu’dan geldiklerini belirten başka bir satıcı ise, "Memnunuz satışlardan. Fiyatlarda artış var, bundan kaynaklandığını düşünüyorum ama bu vatandaşında daha düşük fiyata vereceğini tahmin etmiyorum. Fiyatlarda esneme tabi ki olacak. Geçen yılki fiyatlara göre artış oldu. Onun için vatandaşlar bocalıyor. Kurbanlıkların bayrama kalmayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.