Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İBB İştiraklerinde, İlçe Belediyelerinde Ve STK’larda Nokta İstanbul Dönemi Başladı

İSTANBUL (İHA) – İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tüm şirketler, kuruluşlar, ilçe belediyelerinin büyük kısmı ve STK’lar artık .istanbul ve .ist uzantılı coğrafik alan adlarını kullanacaklar.Türkiye’de ilk defa bir şehir...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İSTANBUL (İHA) – İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tüm şirketler, kuruluşlar, ilçe belediyelerinin büyük kısmı ve STK’lar artık .istanbul ve .ist uzantılı coğrafik alan adlarını kullanacaklar.
Türkiye’de ilk defa bir şehir ismini alan adı uzantısı olarak internet ortamına taşıyan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin nokta İstanbul projesi alanını genişletiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tüm şirketler, kuruluşlar, ilçe belediyelerinin büyük kısmı ve STK’lar .istanbul ve .ist uzantılı alan adlarına kayıt oldu. Bundan sonra İGDAŞ, İSPARK, Kültür A.Ş, Spor A.Ş, KİPTAŞ, Ağaç A.Ş, Halk Ekmek gibi İBB iştirak şirketleri, iki kıta arasında mekik dokuyan İstanbul Şehir Hatları, ayrıca İETT ve İSKİ gibi İBB’ye bağlı kuruluşlar, birçok ilçe belediyesi, ayrıca Türk Kızılayı ve İHH gibi büyük sivil toplum kuruluşları artık çevrimiçi kimliklerinde .istanbul ve .ist uzantılı alan adlarını kullanacaklar.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından 27 Ocak’ta hizmete sunulan .istanbul ve .ist üst düzey alan adı uzantıları global markalar tarafından büyük bir ilgiyle karşılanmıştı. Yeni üst düzey alan adları, 1 Mart itibariyle de Türkiye’deki markaların ve kurumların başvurularına açılmıştı. İBB Medya A.Ş. Genel Müdürü Bekir Kaplan, yeni üst düzey alanlarının 15 milyondan fazla kişinin internette kendini İstanbul markasıyla tanımlama imkanına kavuşacağını belirtti.
İstanbul’un güçlü marka değerini çevrimiçi kimliklerine taşımak isteyen Türk marka, işletme, kurum ve STK’lar 31 Mart tarihine kadar www.nic.istanbul adresinde belirtilen yetkili ve akredite kayıt operatörleri aracılığı ile .istanbul ve .ist alan adlarına kayıt veya yenileme işlemleri yaptırabilecekler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.