Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İBB İstanbul halkı ile birlikte demokrasi nöbetinde

İstanbul halkı darbe girişimine karşı 15 Temmuz’dan bu yana demokrasi nöbetine devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de darbeye karşı direnen vatandaşlara tüm çalışanları ve imkanlarıyla hizmet veriyor.İstanbul Büyükşehir...

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2016 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul halkı darbe girişimine karşı 15 Temmuz’dan bu yana demokrasi nöbetine devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de darbeye karşı direnen vatandaşlara tüm çalışanları ve imkanlarıyla hizmet veriyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Saraçhane İBB önü, Sütlüce il binası önü, Vatan Caddesi Emniyet önü, Kısıklı, Kartal Kışlası önü, Çağlayan Adliyesi, Hasdal Kışlası önü, havaalanı, Taksim Meydanı, AKOM, Acılar Meydanı, Maltepe, Huber Köşkü, Mabeyn Köşkü gibi noktalarda mobil büfe hizmeti verildi. Demokrasi nöbetine gelen vatandaşlara sıcak yemek ve kumanya, su ve meyve suyu ikramı yapıldı. Yapılan çalışmalar çerçevesinde mobil büfede 1 milyon 500 bin adet kumanya, mobil büfe haricinde ise 500 bin adet kumanya dağıtıldı. 20 bin adet sıcak yemek, 2’şer milyon adet su ve meyve suyu, yüz bin adet altın çörek dağıtıldı.
Darbe teşebbüsü karşısında büyük bir kahramanlık örneği gösteren halkla birlikte kenti kırmızı beyaz bayraklarla donatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 200 bin Türk bayrağı dağıttı. Bin adet büyük ebatta Türk bayrağı çeşitli noktalara asıldı. Halkın yoğun olduğu noktalara yerleştirilen mobil şarzmatiklerle vatandaşlar telefonlarını rahatlıkla şarj etme imkanı buldu. Ayrıca İBB Sağlık AŞ.’nin hijyenik seyyar tuvaletleri de çeşitli meydanlarda hizmet verdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyazmasa kanalı ile vatandaşla ilk andan itibaren temas halinde olup, tüm çalışanlar göreve çağrıldı. 153 İstanbul araçları kritik noktalara konumlandırılarak, vatandaşla birebir iletişim kurulup sorunlarına çözüm bulundu. Sosyal medya üzerinden bilgi kirliliğini önlemek adına SMS ve sosyal medya aracılığıyla birinci ağızdan bilgilendirme yapılarak, olası olumsuzlukların önüne geçildi. Hastanede tedavi gören vatandaşlar ziyaret edildi ve şehit ailelerinin evlerine lojistik destek merkezi aracılığıyla yemek dağıtımı yapıldı.
Öte yandan, 27 Temmuz Çarşamba gününe kadar demokrasi nöbetine devam eden İstanbullulara toplu ulaşım ücretsiz olarak hizmet vermeye devam edecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.