Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İBB Başkanı Topbaş’tan EXPO 2016 Daveti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, EXPO 2016 Antalya sergi alanını ziyaret etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından alanda kurulan ’İstanbul Bahçesi’ni de gezen Topbaş, EXPO’ların dünya pazarına çıkma...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, EXPO 2016 Antalya sergi alanını ziyaret etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından alanda kurulan ’İstanbul Bahçesi’ni de gezen Topbaş, EXPO’ların dünya pazarına çıkma anlamı taşıdığını ifade etti.
EXPO 2016 Antalya sergi alanına gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, VIP Binası’nda EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül tarafından karşılandı. Başkan Topbaş ve beraberindekiler karşılamanın ardından sergi alanını gezdi. Alanı gezecekleri Buggy’i kendisi kullanan Başkan Topbaş, gezi sırasında yerli ve yabancı ziyaretçilerle sohbet etti. Bitki heykeller, ülke bahçeleri başta olmak üzere sergi alanında yer alan unsurları gezen Başkan Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye Tema Bahçeleri kapsamında yapılan yaklaşık 3 bin metrekarelik İstanbul Bahçesi’nde de inceleme yaptı.
Fonda çalan Necip Fazıl Kısakürek’in İstanbul şiiri eşliğinde bahçeyi gezen Topbaş’a İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mehmet İhsan Şimşek eşlik etti. Şimşek, İstanbul’un 5 bin yıllık köklü geçmişini anlatan İstanbul bahçesi hakkında Başkan Topbaş’a bilgi verdi.
"EXPO 2016 GÖZLEM VE DENEYİM FIRSATI SUNUYOR"
EXPO’ların dünya pazarına, piyasasına çıkma, odak noktası oluşturma anlamı taşıdığına dikkat çeken Başkan Topbaş, bahçecilik alanında düzenlenen EXPO 2016 Antalya’da başarılı çalışmalar ve güzel örnekler bulunduğunu söyledi. Topbaş, ülkeleri temsil eden bahçelerin, diyalog ve dostluk açısından güzel mesajlar verdiğini belirterek, bahçe ve peyzaj işleriyle ilgilenenlere de gözlem ve deneyim fırsatı sunduğuna dikkat çekti. Topbaş, konuşmasının devamında şunları söyledi:
"Siz kalkıp da 55 ülkeyi gezip orada bahçeciliği görmek yerine gelip burada o 55 ülkenin bahçesini görün. Bir noktada sanki bütün bilgiler EXPO’larda insanlığa sunuluyor. Hem sektör temsilcilerine hem halka sunuluyor."
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
EXPO’ların bir diğer getirisinin ise insanların bir araya gelerek sosyalleşmesi olduğunu söyleyen Başkan Kadir Topbaş, EXPO 2016 Antalya alanını bir rehabilite merkezine benzeterek, "İnsanlar burada stresten arınacak, doğayla baş başa olacak, bazı sıkıntıları bir kenara bırakacak. Öyle görmekteyim" dedi.
Başkan Topbaş, Türkiye’den herkesi EXPO 2016 Antalya alanını görmeye davet ederek, alanın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.