Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İBB Başkanı Mevlüt Uysal ‘İTAKSİ’ uygulamasını tanıttı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, geçtiğimiz aylarda hayata geçirilen ‘İTAKSİ’ uygulamasının detaylarını açıkladı. Basın toplantısında taksicilerin uygulamaya ilk iki ay ücretsiz dahil olabileceğini söyleyen Başkan Uysal, ‘‘Sistem işlemeye başlamadan 4 bin taksimiz uygulamaya kayıt oldu’’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, geçtiğimiz aylarda hayata geçirilen ‘İTAKSİ’ uygulamasının detaylarını açıkladı. Basın toplantısında taksicilerin uygulamaya ilk iki ay ücretsiz dahil olabileceğini söyleyen Başkan Uysal, ‘‘Sistem işlemeye başlamadan 4 bin taksimiz uygulamaya kayıt oldu’’ dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, Türkiye İnovasyon Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında ‘İTAKSİ’nin detaylarını açıkladı. İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Akıllı Ulaşım Sistemleri’nin bir parçası olan zamandan ve yakıttan tasarruf ettirerek aynı zamanda güvenlik, otomatik ödeme sistemleriyle de vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan ‘İTAKSİ’ uygulamasını test ederek anlattı. İTAKSİ’yi test etmek için müşteri koltuğuna oturan İBB Başkanı Uysal ödemesini İstanbul Kart ile yaptı. ‘İTAKSİ’nin millileşme ve yerlileşme hamlesine uygun olarak tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirilen bir yazılım uygulaması olduğuna vurgu yapan Başkan Uysal, basın açıklamalarının ardından stantları gezdi.

“İTAKSİ uygulaması müşteri ve taksicileri güven ortamında buluşturuyor”

İTAKSİ uygulamasının tanıtım toplantısında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “İstanbul’da mevcut bir sistem ve 20 bin üzerinde ticari taksi plakası var. Bu sistemle teknolojiyi buluşturmak için uğraşıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Taksiciler ve Esnaf Odası Başkanımız ve yöneticilerimizle beraber mevcut sistemi daha iyi nasıl işler hale getiririz diye çaba sarf ettik. Yapılan çalışmalarda gördük ki, iki tarafta güvenli bir ortam istiyor. Taksiciler ve müşteriler ne kadar güvenli olduğunu bilmek istiyor. Bu konuda da bu uygulama ile sorunları çözmüş olacağız. Bu sistem müşteri ile taksiyi buluşturmanın yanı sıra karşılıklı güven ortamında karşılaşmalarını sağlıyor” dedi.

“Sistem işlemeye başlamadan 4 bin taksimiz uygulamaya kayıt oldu”

İTAKSİ uygulamasını kullanmak isteyen taksicilerin belirli kriterleri yapmış olması gerektiğini söyleyen Başkan Uysal, “Bu işletim sistemine girmek isteyen taksiciler üye olacaklar. Taksici esnaflarımız üye olmak için aracında olması gereken asgari teknolojik aygıtları takmış olacak. Şu anda 4’bin civarında ticari taksimize bu uygulama takılmış bulunuyor. Yani sistem işlemeye başlamadan 4 bin taksimiz bu uygulamaya kayıt oldu. Bu uygulamayı vatandaşlarımız İBB’nin diğer uygulamalarında olduğu gibi akıllı telefonlarından bunu indirip üyelik sistemine giriş yapmaları gerekiyor. Ondan sonrada istedikleri yerden en yakında bulunan taksiyi çağırabiliyorlar” diye konuştu.

“Sisteme dahil olmak isteyen taksiciler ilk 2 ay ücretsiz dahil olacak”

Bu uygulama ile güven ortamını sağlayacaklarını düşündüğünü belirten Başkan Mevlüt Uysal, “Bu uygulama taksici esnafımıza çok ciddi bir kolaylık sağlayacak. Sokakta gezerek müşteri aramak yerine, teknoloji sayesinde müşterilerin kendilerine ulaşmasını sağlayacak. Bu da taksicinin fazla yakıt harcamadan, trafiği fazla meşgul etmeden müşterinin ayağına gitmesini sağlayacak. Bu sistemle İBB’nin en büyük kazancı yollarda trafik biraz rahatlayacak ve karşılık güvenlik armasıyla birlikte İstanbul’da güvenlik adına önemli bir kazanım elde etmiş olacağız. Bu sisteme dahil olmak isteyen taksiciler 2 ay ücretsiz bir şekilde dahil olsun. İlk 2 ay esnafımız komisyon ödemeden dahil olmuş olacak. Komisyon ödemeden sistemin uzun soluklu olma ihtimali yok. Her durumda yüzde 5’e yakın 4.95 bir komisyon ödemiş olacaklar” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.