Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İBB Başkanı Kadir Topbaş: "Toplumsal Dönüşüme İhtiyacımız Var"

Teknoloji ile iç içe daha çevreci şehirlerin oluşturulması ve yaşanılabilirlik düzeyini arttırmak amacıyla düzenlenen "Smart City Expo İstanbul 2016 Akıllı Şehirler Fuar ve Kongresi", İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Teknoloji ile iç içe daha çevreci şehirlerin oluşturulması ve yaşanılabilirlik düzeyini arttırmak amacıyla düzenlenen "Smart City Expo İstanbul 2016 Akıllı Şehirler Fuar ve Kongresi", İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla başladı. Topbaş, kongrede yaptığı konuşmada, "Akıllı şehirleşme için sadece teknik gelişmeye ihtiyaç yok, aynı zamanda toplumsal dönüşüme de ihtiyacımız var. Belediye başkanlarının birer ceo gibi davranması gerektiğini düşünüyorum." dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş. ile Fira Barcelona’nın birlikte organize ettiği "Smart City Expo İstanbul 2016 Akıllı Şehirler Fuar ve Kongresi" Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. Fuara, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İspanya Eski Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, Fira Barcelona adına Ricard Zapatero ve Habitat Genel Sekreter Yardımcısı Aisa Kirabo Kacyira, birçok ülkeden yerel yönetim liderleri ve akademisyenler katıldı.
Fuar ile sürdürülebilir şehirciliğin, yüksek standartlı yeşil şehirciliğin sağlanması, şehir sakinlerinin ihtiyaç ve beklentileri arasında bağlantı kurularak akıllı sistemlerin oluşturulması hedefleniyor.
Akıllı şehirciliğin tanıtıldığı video gösterimi ile başlayan Fuar, açılış konuşmalarının ardından "Uygulamada Vizyon ve Liderlik" konulu panel ile devam etti. Panelde, şehirlerin dönüştürülme süreçlerinden ve vizyon stratejilerini hayata geçirirken yaşanan zorluklar ve edinilen tecrübeler konuşuldu.
OTOBÜS BEKLERKEN HİKAYE OKUNACAK
Panelin bitiminde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve protokol üyeleri, fuarın açılış kurdelesini kesti. Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi standına giderek Akıllı Şehir Yönetim Platformu, akıllı durak, akıllı kavşak yönetim sistemi hakkında bilgi aldı ve uygulamaya koyulacak olan hikayematik sistemini inceledi. Sistem ile yolcular, otobüs duraklarında beklerken akbili aynı zamanda hikayematik cihazına okutarak birkaç dakikalık kısa hikayeler elde edebilecek.
"TOPLUMSAL DEĞİŞİME DE İHTİYACIMIZ VAR"
Akıllı şehirlerin her alanda tasarruf sağlayan dijital bir yaşamı hedeflediğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Akıllı şehirleşme için sadece teknik gelişmeye ihtiyaç yok aynı zamanda toplumsal dönüşüme de ihtiyacımız var. Bu dönüşüm bir yandan yaşam kalitesini arttıracak bir yandan da vatandaşların bu sürece daha fazla katkı yapmasını sağlayacak. Geleneksel şehirlerden akıllı şehirlere dönüşmek hemen olacak bir iş değildir. Bunu hemen başaramayabiliriz. Başarı alanının kalitesine ve bu kararın uygulanış biçimlerine bağlıdır. Bunun üzerinde ne kadar hassasiyet gösterirsek o denli bu gelişmeye tanıklık edebiliriz. Şehirlerin akıllı şehir bütçesine 2020 yılına kadar 1,5 trilyon dolarlık kaynak ayrılması bekleniyor." dedi.
"BELEDİYE BAŞKANLARI BİRER CEO GİBİ DAVRANMALI"
İnsansı robot teknolojilerinin tanıtımının yapıldığı videoyu izleyen Topbaş, "Yöneticiler robotlardan mı olacak bizim pabucumuz dama mı atılacak? Tabi gelecekte bizimle beraber oturacaklarsa yönetici de olabilirler. Geçmişte İstanbul’da atlı tramvaylar vardı ama şimdi metrolar, hatta insansız metrolara geçtik. Talepler bizi bu yönde zorladı. Belediye başkanlarının birer ceo gibi davranması gerektiğini düşünüyorum. Bir işadamı gibi sadece rutin bir belediyecilik değil bunu yerel yönetimde görev alan herkesin yapması gerekiyor." diye konuştu.
"ERDOĞAN’A GÖSTERDİĞİ İŞBİRLİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM"
Akıllı Şehir Fuarı ve Kongresi’ne konuşmacı olarak katılan İspanya Eski Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, "Türkiye kültürleri ve medeniyetleri bir araya getiren köprü ülkedir. İspanya olarak Türkiye ile medeniyetler ittifakı kurduk. Bu noktada Erdoğan’a gösterdiği işbirliği için teşekkür ederim. Türkiye, Suriye’de savaştan kaçan, acı çeken mültecilere kapılarını açtı. Orta Doğu’da, Türkiye Cumhuriyeti ön planda. Orta Doğu’da barış esas görevimiz olmalı. Bu tarihi güçlü ülkeyi, bu dinamik ve genç nüfuslu ülkeyi AB üyesi olarak görmek istiyorum. Her zaman bunu savundum. Barış için 21. yüzyılda Türkiye’nin AB ile bütünleşmesi gerekir. İspanya her zaman bu bütünleşmenin destekçisi olmalı. Bu konuda hedefinizi ve inancınızı kaybetmeyin. Türkiye önemli bir tarihi adım atılarak AB’nin üyesi olacak." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.