Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İBB Başkanı Kadir Topbaş: “Bir Kurgu Ve Oyun Var, Terör Artık Sektör Olmuş, Birileri Kullanıyor”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Dünya İnsani Zirvesi’nde katıldığı oturumda yaptığı konuşmada, terör saldırılarında hep üst bir aklın olduğunu belirterek, “Hep kardeşler ya da eşler seçiliyor, bir kurgu...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Dünya İnsani Zirvesi’nde katıldığı oturumda yaptığı konuşmada, terör saldırılarında hep üst bir aklın olduğunu belirterek, “Hep kardeşler ya da eşler seçiliyor, bir kurgu ve oyun var ve ben bunu da şöyle ifade ediyorum; terör artık sektör olmuş, birileri kullanıyor” dedi.
İstanbul’da 23-24 Mayıs tarihleri arasından düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi “Belediye Başkanları Odak Oturumu: Kentlerin Göçe Cevabı” oturumu Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Haliç Salonu’ndan gerçekleştirildi. Oturuma, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, zirve içinde yurtdışından davetli katılımcı ve çok sayıda kişi katıldı. Oturumda bir konuşma yapan İBB Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye’de yaşanan terör saldırılarının kurbanların ya kardeş ya da eş olduğunu ve bir üst akıl tarafından yöneltildiğine dikkat çekti.
“TERÖR ARTIK SEKTÖR OLMUŞ, BİRİLERİ KULLANIYOR”
Başkan Kadir Topbaş, “3 gün önce Gaziantep’te hücre evinde kıstırıldığı için kendisini imha eden canlı bomba tetikçisi ve bunları da organize ettiği söyleniyor, tespitlerde yapılmış. Kardeşiyle birlikte orada öldürülüyor, canlı bomba kendisine son veriyor. Hep bakın ki bu üst akıl demektir. Hep kardeşler ya da eşler seçiliyor. Bir kurgu ve oyun var ve ben bunu da şöyle ifade ediyorum; terör artık sektör olmuş, birileri kullanıyor. Birilerin işini hallediyor ve iş veriyor. Devlet dediğin burada esasının göstermesi gerekiyor. Burada en çok etkilenen yerel yönetimler, halk ve biziz. Biz halkımıza demokratik bir yaşam, sağlıklı bir gelecek ve güzel bir şehir hayatı sunmaya çalışıyoruz. Ama maalesef bütün bu bizim öngörülerimizi altüst eden bir sonuca doğru gidiyor. İşte böyle bir süreçte yapılan bu toplantıda ortaya çıkan fikirler çok önemlidir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.