Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Huzurevi Sakini Hünerlerini Sergiledi

Tokat’ta Yaşlılar Haftası dolayısı 63 yaşındaki Duran Dirican’ın huzurevinde yaptığı el işi sergisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun portresinin yer aldığı kara kalem çalışması dikkat çekti.Yaşlılar Haftası...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Huzurevi Sakini Hünerlerini Sergiledi
Tokat’ta Yaşlılar Haftası dolayısı 63 yaşındaki Duran Dirican’ın huzurevinde yaptığı el işi sergisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun portresinin yer aldığı kara kalem çalışması dikkat çekti.
Yaşlılar Haftası dolayısı ile Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlen sergi açılışını Tokat Valisi Cevdet Can, eşi Naime Can, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdiresi Hülya Özdemir ve huzurevi sakinlerinden Duran Dirican ile birlikte yaptı. Huzurevi sakinlerinin de katıldığı sergi açılışında Dirican’ın el emeği göz nuru eserleri ilgi gördü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve annesi merhum Tenzile Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun karakalem portre eserleri dikkat çektiği sergide Vali Can, Dirican’a usta öğretici olması teklifinde bulundu. Dirican’da mesleğini gençlere öğretmekten mutlu olacağını kaydetti.
EŞİNDEN AYRILDI, HUZUERVİNE YERLEŞEREK EL SANATLARI İLE UĞRAŞMAYA BAŞLADI
Dekor ustası 2 çocuk babası 63 yaşındaki Duran Dirican, 3 yıl önce eşinden ayrılarak memleketi Tokat’ta Huzurevi’ne yerleştiğini söyledi. Yıllarının dekorasyon işleri ile geçtiğini ve aynı zamanda da el sanatları ile ilgilendiğini ifade eden Dirican, 60 eserinin olduğunu kaydetti. El sanatlarını zamanını değerlendirmek adına huzurevinde yaptığını ifade eden Dirican, “Yılda bir defa yaşlılar haftası oluyor. Bu hafta dolayısı ile yaptığım eserleri sergileme imkanı buldum. Çok mutlu oldum. Sanatımı çok seviyorum. El sanatlarını huzurevinde kalmaya başladığımda yapmaya başladım. Dekorasyon, yağlı boya işleri yapıyorum” dedi.
Dirican, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nu çok sevdiğini ifade ederek, “Allah ona uzun ömür versin. Hep duacıyız. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Allah benim ömrümden Cumhurbaşkanımın ömrüne versin” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.