Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Huzurevi Kabakla Rekora Koşuyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde huzurevi sakinleri, bahçede yaklaşık 200 kilogramlık dev bal kabağı yetiştirdi. Kabağa gözü gibi bakan yaşlılar, bin 50 kilo olan rekoru kırmayı hedefliyor.Fethiye Belediyesi Huzurevi sakinleri, günlerinin bir...

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Huzurevi Kabakla Rekora Koşuyor
Muğla’nın Fethiye ilçesinde huzurevi sakinleri, bahçede yaklaşık 200 kilogramlık dev bal kabağı yetiştirdi. Kabağa gözü gibi bakan yaşlılar, bin 50 kilo olan rekoru kırmayı hedefliyor.
Fethiye Belediyesi Huzurevi sakinleri, günlerinin bir bölümünü huzurevinin bahçesine ektikleri sebzeleri yetiştirmekle geçiriyor. Karpuzundan salatalığına kadar sebzeleri yetiştiren huzurevi sakinleri, şimdilerde yetiştirdikleri 200 kilogramlık kabakların heyecanını yaşıyor. Yetiştirdikleri 200 kilogramlık kabaklarla dünya rekoru kırmaya çalışan huzurevi sakinleri, bahçede bulunan kabaklara adeta gözü gibi bakıyor.
10 yıldır huzurevinde kalan İbrahim Ethem Çakır, Amerika’daki oğlu vasıtasıyla getirdiği kabak tohumlarını bahçeye ektiğini ve her sabah uyandığında kabakların sulanıp sulanmadığını kontrol ettiğini söyledi. Kabakların özenli bir bakım istediğini ve her gün daha da büyüdüklerini anlatan Çakır, "Selam verip onlarla konuşurum. Çünkü onlar da bir canlı. Biz de çok hevesliyiz. ’Guinness Rekorlar Kitabı’na girer miyiz?’ diye düşünüyoruz. Rekorun bin 50 kilogram olduğunu öğrendik. Kabakların en az 800 kilo geleceğini düşünüyorum. Şu anda kabaklar 200 kilogramın üzerinde. Biz zaten Türkiye rekorunu kırdığımızı düşünüyoruz. Amacımız dünya rekorunu kırmak" diye konuştu.
Huzurevi Müdür Adem Güngör ise, huzurevi sakinlerinin bahçedeki bitkileri yakından izlemelerinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.
Amaçlarının huzurevinde kalanlara hayatın içinde olduklarını hissettirmek olduğunu anlatan Güngör, "İlgisi olan yaşlılarımız bahçemizde çeşitli sebzeler yetiştiriyor. Kabak tohumlarını da İbrahim amca Amerika’daki oğlu aracılığıyla temin etti. Onların hayat sevinçlerini görünce mutlu oluyoruz. Hedefimiz rekorlar kitabına yaklaşabilmek. Kabakları hasat edip tarttığımızda iyi bir sonuç alırsak huzurevi olarak müracaat etmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.